BN’ers in dierenasiel voor lieve puppy’s

04-10-2012 11:11

Ongeveer 100 dierenliefhebbers laten zich vanaf donderdag een dagje opsluiten in een hondenkennel bij Dierenopvangcentrum Amsterdam. “Bekende” Nederlanders als Colin Banks, Fabiënne de Vries, Belinda Meuldijk en Brigitte Nijman bijten het spits af op Werelddierendag.

Ze verblijven 12 uur lang in een hondenhok en zamelen geld in voor 15 nieuwe hondenspeelvelden voor het grootste dierenasiel van ons land. De dierenopvang stelt 14 kennels 14 dagen lang beschikbaar. De shifts duren 12 uur, maar sommige mensen blijven 24 uur, aldus de woordvoerder. Via een webcam zijn de deelnemers te volgen.

Dierenopvang Amsterdam hoopt met deze actie andere asielen aan te zetten jaarlijks op dierendag iets soortgelijks te organiseren. “Een mondiale actie waarbij de mens gaat zitten voor het dierenwelzijn.”

Een verblijf in het asiel is voor de viervoeters geen pretje en buiten rennen en spelen is voor hen een belangrijke uitlaatklep, stelt de opvang. Ze wil daarom de “beste hondenspeelvelden ter wereld” bouwen. De huidige veldjes zijn nu nog “saaie zandbakken” waar weinig is te doen voor de dieren. In totaal is 375.000 euro nodig om de plannen te realiseren, zei de woordvoerder.