Maarten van Rossem nieuwe president V.S.?

04-10-2012 12:59

Barack Obama en Mitt Romney krijgen tijdens hun campagne concurrentie uit onverwachte hoek. De EO heeft Maarten van Rossem naar de Verenigde Staten gestuurd om te onderzoeken hoe je president van Amerika wordt. Van Rossem stelt zich kandidaat voor het presidentschap en reist in zijn campagnebus van oost naar west. ‘Van Rossem for president‘ staat achterop de bus, gelijk aan de titel van het vierdelige EO-programma dat vanaf donderdag 11 oktober op Nederland 1 is te zien.

“Hij brengt als fris-zure stalmeester Hollandse nuchterheid in het circus van de Amerikaanse verkiezingsstrijd”, kondigde de EO aan. In de eerste aflevering, opgenomen in Detroit en Chicago, biedt Van Rossen Nederland aan als de 51e staat van de Verenigde Staten.

Dirty campaigning
Van Rossem leert in andere afleveringen de fijne kneepjes van dirty campaigning. Ook wordt hij weggejaagd bij het Witte Huis en treedt hij op als stand-up comedian.

Van Rossem for President is het vervolg op het EO-programma Van Rossem in Amerika, waarin de Amerikadeskundige het geloof van Amerikanen onderzocht. In zijn nieuwe programma onderzoekt hij op wat voor manier religie een rol speelt tijdens de presidentsverkiezingen.