Bladen

Grieks geld krijgen we NOOIT terug en negen andere ochtendwaarheden

27-11-2012 10:09

Grieken gered en wij gaan betalen. Het eerste miljard zijn we al kwijt. Cynisch? Nee, want dat is de uitkomst als je 14 keer maal 70 miljoen optelt. Ander nieuws: travestiespelen zijn verboden in Brussel, Turks Kamerlid mag geen reclame maken, gasbel Slochteren is een economische goudmijn en waarom wil Badr in Gullit’s bed slapen?

We krijgen ons Griekse geld NOOIT meer terug

De vorige zin nog eens lezen en daarna nog eens. Politici die anders beweren zijn bang dat u kwaad wordt en durven dus niet toe te geven dat we de Griekse lening nooit meer in zijn geheel terugkrijgen. Vraag nu: hoe ver moeten we gaan in het behouden van de Grieken? Dat is de kwestie. We schelden nu hoge rentebetalingen weg, en rekken de termijn van de terugbetalingen op. Dat kost ons 70 miljoen euro per jaar. 14 jaar. Is toch al een eerste miljardje hè. Dit is de eerste stap na kwijtschelding. Ook deze zin moet u nog eens lezen, want politici gaan het u niet zeggen. Zijn we te cynisch? Nee, hoor. Kenners zeggen het iets charmanter. ‘Dit is verpakken van kwijtschelden als niet-kwijtschelden’, zei hoogleraar Ivo Arnold net op Radio 1.

PvdA-Kamerlid weg na bijrol in spotje

Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu (PvdA) legt tijdelijk zijn portefeuille geestelijke gezondheidszorg neer, omdat hij figureerde in een reclamespotje voor een Turkse zorgverzekeraar, meldt Pownews. Het zou gaan om een ‘spontaan’ filmpje dat in oktober is opgenomen. Mede omdat het bedrijf Benimsigortam financiële belangen heeft in de geestelijke gezondheidszorg is het een beetje dom. Kuzu zegt in het reclamefilmpje: ‘Ook ik kies voor Benimsigortam vanwege de uitstekende service.’
In het filmpje wordt Kuzu voorgesteld als Kamerlid. Tja, politiek is het Hollywood voor lelijke mensen en dan moet het kennelijk ook zo blijven, terwijl die mensen toch de hele dag staan te acteren.

Wonder: in Slochteren stijgt de werkgelegenheid

Wie op de aardgasbel van Nederland woont heeft het goed voor elkaar. Het is de enige plek in Nederland waar de werkloosheid niet stijgt, maar daalt. De Volkskrant mat alle werkloosheidscijfers. Voor de rest is het overal rood. Hardste klappen krijgen gebieden die ontvolken en gelieerd zijn aan Rotterdam.

Tijdelijk travestie
verbod op Universiteit Brussel

De Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) zegt dat er géén sprake is geweest van een totaal verkleedverbod voor de studenten na een aanrandingszaak. ‘Het was een tijdelijke, proactieve afspraak voor de veiligheid waar iedereen mee eens was’, aldus de universiteit. De curieuze ‘maatregel’  werd opgelegd nadat een als vrouw verklede 19-jarige student te grazen werd genomen tijdens een ontgroening. Op weg naar huis kwam de student in kwestie een groepje allochtone jongeren tegen, die zijn gsm stalen en hem in een parking duwden, waar ze hem aanrandden. De twee daders (15 en 17) zitten vast. Politiek correctheid kende bizarre uitwassen, deze wilden we u niet onthouden.

Arafat-weduwe denkt dat man is vergiftigd

De knotsgekke weduwe van Jasser Arafat eist dat we het lichaam van de Palestijnse leider opgraven en bestuderen, want hij zou zijn vergiftigd. Al Jazeera meent dat Arafat gezond was en pardoes doodging en er een hoge graad van giftige straling werd gemeten op de kleding die hij droeg toen hij stierf. Gek verhaal, aangezien hij al eerder kwakkelde, of zou het toch waar kunnen zijn?  Een arts op het Institut de Radiophysique in Lausanne verklaarde in 2004 wel dat er ‘an unexplained, elevated amount of unsupported polonium-210 in the belongings of Mr. Arafat‘ waren aangetroffen.

Hollywood ontmoet straatheld bij Paris St. German

Zlatan hoopt op Beckham bij Paris St Germain. Wij ook.

KLM weigerde dikke vrouw in vliegtuig

KLM wordt voor de rechter gesleept. Omdat de luchtvaartmaatschappij vorige maand een vrouw met overgewicht weigerde te vervoeren. De vrouw, die ernstig ziek was, overleed kort daarna. Haar echtgenoot eist zes miljoen dollar smartengeld van KLM en twee andere luchtvaartmaatschappijen. De 56-jarige Vilma Soltesz wilde na een vakantie in Hongarije terugvliegen naar New York. Volgens het AD kon ze niet mee met het KLM-toestel omdat de veiligheidsriemen niet om haar lichaam pasten en was ze te zwaar voor de twee stoelen waarvoor ze betaalde.

‘Petreaus huisvriendin Jill Kelley corrupt’

Het blijft een heerlijke soap. Jill Kelley, de tikje ordinaire socialité uit Tampa, die de titel van honorair consul van Zuid-Korea kreeg opgespeld, mede door bemiddeling van generaal Petraeus – u weet wel – die generaal die buiten de deur seksdingen deed met zijn biografie, die overigens weer dacht dat hij ook nog met Kelley rotzooide. Kelley heeft haar titel misbruikt om zakendealtjes te doen. Ze moest iets doen, want werken deden ze niet echt.

VEB reageert cynisch op nieuwe Britse bankbaas

Natuurlijk twitter is persoonlijk, maar Jan Maarten Slagter is ook directeur van aandeelhoudersclub VEB. De couponknippers hebben het niet zo op het graaikapitalisme en zeker niet op krijtstreephebbers van de grootbanken. Dus, hóe reageert Slager op de benoeming van een Goldman-man tot baas van de Britse bank? Zo!

Seks in Gullits bed?

Badr Hari gaat samenwonen met Estelle Cruijff, zodra hij wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Badr heeft zijn Amsterdamse appartement te koop gezet. Toch nog even een vraagje. Waar gaat hij precies samenwonen? Estelle huist nog steeds in de woning van Ruud Gullit. Gaat Badr als een koekoek in het bedje van Ruud liggen? Of gaat het geplaagde liefdestel toch ergens anders wonen, want Ruud is zijn vastgoed groots aan het verkopen. Lezen we wel, want in vooruitdenken heeft de kickbokser vooralsnog nog niet echt uitgeblonken.