Bladen

Leonardo DiCaprio gewond op set Django

04-12-2012 12:19

Leonardo DiCaprio is gehecht op de set van Django Unchained na het spelen van een dramatische scène. Daarover schrijft filmwebsite Variety. De professionele acteur bloedde, maar bleef desondanks in zijn rol.

De film is vanaf 24 januari 2013 te zien in de Nederlandse bioscopen. Eén scène staat in het geheugen gegrift van de producer. DiCaprio’s karakter, de meedogenloze plantage-eigenaar Calvin Candie, smeet hierin woedend een glas kapot. “Leo sloeg ontelbare keren met zijn hand op tafel en brak daarbij een kristallen glas”, vertelt de producer. “Bloed droop langs zijn hand, maar hij viel niet uit zijn rol. Hij ging maar door. Het was heel intens. Hij had uiteindelijk hechtingen nodig.”

Django Unchained is de nieuwe film van Quentin Tarantino. Naast Leonardo zijn onder meer Jamie Foxx en Christoph Waltz te zien. De film gaat over slaaf Django (Foxx) die bevrijd wordt door premiejager Schultz (Waltz). Django gaat op zoek naar zijn vrouw die hij door de slavernij is kwijtgeraakt. Zijn zoektocht leidt hem naar de brute plantage-eigenaar Calvin Candie.