Bladen

Paul de Leeuw terug op Twitter

20-12-2012 14:17

paul de leeuw

Paul de Leeuw is alweer een tijdje aan het twitteren. In de luwte, met op dit moment ‘slechts’ 4.000 volgers. Twee jaar geleden stopte hij er abrupt mee, omdat hij klaar was met de negatieve reacties.

In oktober 2010 hing hij zijn Twitteraccount met 300.000 volgers aan de wilgen. “Ik krijg de laatste tijd vele kankers toegewenst, van homokanker tot algehele kanker. Ik ben er klaar mee,” zei hij toen. Onder een nieuwe naam is hij nu opnieuw begonnen. “Dat weten heel weinig mensen. Ik ben vooral begonnen voor België, waar ik Manneke Paul maak,” vertelt de VARA-presentator tegen Zappen.blog. “We moesten een community maken, omdat niet veel mensen mij kenden in Vlaanderen. Toen heb ik facebook en twitter opgezet. Inmiddels komen daar steeds meer Nederlanders op af.”

Het risico dat zijn tweets uit hun verband worden gerukt, bestaat nog steeds. Maar “ik ben er zelf bij, wat ik er wel en niet op zet”, relativeert Paul. “Ach, zo veel vind ik niet op dit moment, althans, niet voor twitter geschikt.”