Buitenland

‘Close friends’ Clinton en Obama geven interview

28-01-2013 16:17

In het programma ’60 Minutes’ werd een gezamelijk interview met president Obama en Hillary Clinton uitgezonden. Obama zag dit als een goede manier om Clinton publiekelijk te bedanken voor haar werk. Hij sprak vol lof over haar discipline, uithoudingsvermogen, zorgaamheid en haar vermogen om te projecteren. De president noemde Hillary een ‘close friends’ en zei dat ze de boeken in zal gaan als “one of the finest secretaries of state” die Amerika gekend heeft.

Mrs. President?
Clinton en Obama werden onder andere gevraagd naar de plannen van Hillary om zich in 2016 kandidaat te stellen. Hillary ontkende niets, noch deed ze enige bevestiging. Ze gaf aan dat ze erg betrokken was bij de toekomst van de VS, maar niet kon voorspellen wat er over enkele jaren zou gaan gebeuren. Obama deed de vraag lachend af, en herinnerde de interviewer eraan dat hij nog maar vier dagen geleden was geinaugureerd. ” And you’re talking about elections four years from now?!”

Na vragen over haar gezondheid vertelde Hillary dat ze nog kampte met enkele gevolgen van haar hersenschudding, maar dit volgens doktoren geheel zou verdwijnen.

No words
Ondanks hun keiharde strijd voor het kandidaatsschap, deelt het duo een visie over de toekomst van de VS. “So much so that it sometimes doesn’t even take words”. En dat wordt volgens velen haar grootste kracht, mocht ze ervoor gaan in 2016. Ze is al tijden populair bij haar democratische collega’s, is voormalig FLOTUS én heeft de steun van Bill Clinton en Barack Obama. Door republikeinen wordt dit al symbolisch vergeleken met het winnen van de Super Bowl: “the Republican party is incapable of doing that.”

60 minutes deel 1

60 minutes deel 2