Bladen

‘Máxima is een Britney Spears’

29-01-2013 08:30

Oranje-nieuws is vaak onthutsend saai. Gelukkig werden er grappen gemaakt, de beste in de buitenlandse pers. Dit is ochtendgebed van The Postonline.

Onverantwoordelijke banken moeten failliet

De president van IJsland doorbreekt een taboe. Laat banken die er een zooitje van hebben gemaakt door giftige leningen op hun balansen te plaatsen lekker failliet gaan. De man kennen we nog van de Icesave affaire. Hij weet dat je er weer bovenop komt.

Oh my God. Maxima = Britney Spears

Satire op entertainmentblog Gawker. Die kijken toch een tikje anders naar ons koningshuis dan wij. Die Amerikanen weten helemaal niet wie Máxima is, of wat ze doet. Die kijken gewoon naar een geblondeerde vrouw met bruine ogen en ratty hair. Ze zijn blij voor Brit dat ze eindelijk iemand heeft gevonden. The Guardian maakte een andere leuke grap. ‘Koningin treedt af, nee niet die.’

Herman Pleij is Johan Vlemmix van de elite

Geniale omschrijving van Herman Pleij, het cliché-mannetje dat gisteravond weer mocht orakelen over de plaats van de Oranjes in onze hart. Pritt, opperhoofd van Geen Stijl, fileert le professeur in één zin: ‘Herman Pleij, de Johan Vlemmix van de elite.’

Sanne Vogel moest kosten van film-première

Sanne Vogel speelt in Verliefd op Ibiza en was op de première. Ze moest ervan braken. Niet omdat ze het niet leuk vond, maar omdat ze te veel heeft gedronken, en vanochtend alweer moest draaien.

Schatten van Timboektoe gered door lokale bevolking

Het gerucht ging dat Jihadisten de eeuwenoude kunstschatten van Timboektoe, u weet wel die mystische zandstad in Mali uit Kuifje in Afrika, zouden kapot maken om af te rekenen met het bewind. Maar dat bleek loos alarm. De lokale bevolking wist de oude stukken in veiligheid te brengen voor de komst van de nihilistische religiebaarden van Al Quada.

Aardbevingen toch gevolg van gaswinning

Oeps, een Lance Armstrong momentje in Groningen. Directeur Van de Leemput van de NAM erkent dat gasboringen wel degelijk hebben geleid tot aardbevingen in Groningen. Hij deed zijn bekentenis op een bijeenkomst in Loppersum.

Leroy Fer gaat naar Everton

Slechts anderhalf jaar na zijn overgang van Feyenoord naar FC Twente verkast Leroy Fer opnieuw. De middenvelder, die onlangs een paard kocht, maar niet wist waar hij het beest moest stallen, wordt aangetrokken door  Everton. De club uit Liverpool betaalt  zo’n 10 miljoen euro voor de tweevoudig international.

Volgt PVDH ZKH op bij IOC?

Als Koning Willem IV geen plaats meer uitmaakt van het IOC hebben we daar een nieuwe sport-prins nodig. Zwemheld Pieter van den Hoogenband meldt zich al voorzichtig. Als we/ze hem vragen dan is hij bereid.

Geef leraar zijn autonomie terug.

Goed verhaal op opiniepagina van De Volkskrant. Leraren geven les, en ouders mogen hun kinderen naar school brengen. De ziekelijke bemoeizucht van sommige ouders met het lesaanbod – vooral in wijken met veel hoogopgeleide types met bakfietsen – moet maar eens stoppen. Hear! Hear!

Hitler gaf mooi horloge aan Eva Braun.

Adolf Hitler had een dure horlogesmaak. De Duitse dictator gaf minnares Eva Braun in 1939 een platinum Eszeha horloge voor haar 27-ste verjaardag. Het klokje werd gevonden in de niet publieke opslagruimte van een museum. En deze spullen zijn weer afkomstig uit een depot van de rijksdag, waar Angela Merkel zetelt.  De bondskanselier vindt de ontdekking pijnlijk.