Binnenland

Megafaal van HvA: te weinig tentamens

29-01-2013 15:51

Wegens een superfaal van de Hogeschool van Amsterdam (een Nederlandse hbo dus) zijn vandaag rond de duizend scholieren diep teleurgesteld weer naar huis gestuurd. Ze zouden een tentamen marketingcommunicatie maken voor de opleiding Media Informatie & Communicatie. Dat tentamen werd echter afgelast omdat er, volgens de diverse tweets, “te weinig tentamens waren”. Nee, tellen en formulieren uitprinten is zo makkelijk nog niet.

De afdeling perscommunicatie van de Hogeschool van Amsterdam was “nog niet geheel op de hoogte” en gaat “zo snel mogelijk achterhalen wat er aan de hand is” om dan “terug te bellen”.

Daniëlle Klaase, eerstejaars scholiere van de opleiding Media Informatie en Communicatie was aanwezig in een zaal van evenementenhal Borghland, nabij de Amsterdam Arena, toen de ramp zich voltrok: “Het was een chaos. We begonnen al te laat en het was ook nog hartstikke koud in de zaal. Toen hoorden we een stem door de zaal galmen: ´We hebben een groot probleem! De koerier blijkt te weinig tentamens mee te hebben genomen!’

Nog even was er een voorstel om een gedeelte van de groep later het tentamen af te nemen, maar dat plan werd afgeblazen. Klaase’s reactie: “Kut HvA!”

Update: de reactie van de HvA:

Tentamen verplaatst door tekort aan opgaven
De opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC) van de Hogeschool van Amsterdam heeft vandaag een tentamen moeten afzeggen en verplaatsen. “Kort voor het tentamen kwamen we erachter dat er niet voldoende opgaven zijn geprint”, zo legt opleidingsmanager Irene Sparreboom uit. “Het is vervelend dat dit is voorgevallen. En vooral erg vervelend voor onze studenten. Onze excuses aan hen is daarom zijn plaats. We hebben geprobeerd deze situatie zo snel als mogelijk op te lossen. Het is gelukt om het tentamen te verplaatsen naar aanstaande vrijdag. De betrokken studenten zullen we hierover informeren. In de toekomst zullen we vooraf beter controleren, om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt”.

Hieronder alvast een selectie van de tweets.

Screen Shot 2013-01-29 at 3.49.03 PM Screen Shot 2013-01-29 at 3.48.39 PM

724308387
Foto: @elainebouhof