Voorbij het eigen gelijk
 
 
Nieuws

‘Maxima moet afstand doen van Argentijns paspoort’

Aanstaande koningin wel populairste lid Koninklijk Huis

In totaal vindt 48 procent van de Nederlanders dat, wanneer Willem-Alexander later dit jaar de troon bestijgt, prinses Máxima (die dan koningin wordt) afstand moet doen van haar Argentijnse paspoort. Dat blijkt uit een peiling van peil.nl door Maurice de Hond. Ze blijft wel het populairste lid van het Koninklijk Huis, nog voor de aanstaande koning.

Sympathieke koning en koningin

Gevraagd naar welk lid van het Koninklijk Huis het sympathiekst is, zegt -na de aankondiging van de abdicatie- 47 procent van de mensen koningin Beatrix als ‘sympathiekst’ te beoordelen. Dit is fors meer dan rond Koninginnedag vorig jaar, toen nog maar 34 procent haar als een van de sympathiekste leden beoordeelde. Máxima wordt door nóg meer mensen als een van de sympathiekste leden van het Koninklijk Huis gezien: 72 procent geeft aan haar sympathiek te vinden. Willem-Alexander komt er ook niet slecht van af, maar de aanstaande koning ligt met 38 procent toch nog achter op zijn moeder.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.