Bladen

50 plus verkoopt zielig stereotype

11-02-2013 08:49

 

Wat misten we hedenochtend? Hier is het The Post Online ochtendgebed.

SGP voor rookverbod.

Rookte Jezus Christus? Wat vindt God van sigaretten? De SGP vindt het smerig en zullen de Tweede Kamer aan een meerderheid helpen om het verbod in café’s te handhaven.

Bah, paardenvlees

In China eten mensen vlees, maar als er hier paardenvlees in een hamburger wordt aangetroffen – terwijl er rund in zou moeten zitten, dan is dat een schandaal.

Happy hour voorbij voor Shell

Mark Rutte is toch echt linkser in een PVDA-kabinet. De grote vriend van het grote bedrijfsleven sloopt de korting voor Shell. Transparantievoorvechter George Soros schuimbekte dat Nederland er voorkeursbehandelingen op na hield en die zijn nu weg. Een middagje ministerraad en Shell moet bloeden. (Volkskrant Papier)

Hoe vier je carnaval?

Voor mensen zonder zachte G blijft het een wonder: carnaval. Belangrijkste vraag: hoe gedraag je je? Vice-magazine geeft vijf tips die erop neerkomen dat schaamteloosheid en bandeloosheid basisprincipes zijn voor het grote drankfeest onder de rivieren.

You tube maakt Sjonnie Ronnie groot

Vroeger moesten carnavalskrakers op de radio worden geplugd en deden alle grote artiesten wel eens een poging om een centje mee te pikken. Nu zet je een camera op je hoofd, trek je een gekke bek en zing je een ironisch liedje, waarin verwijzingen staan naar seks of een BN-er. Hop, voor je het weet ben je beroemd.

De Nieuwe Pers is live

Oh jee luxe-problemen…De vrienden van De Nieuwe Pers zijn live en liggen er al uit door overweldigend bezoek, meldt hoofdredacteur Jan-Jaap Heij in een nachtelijk mailtje. Succes vandaag, jongens.

Floortje gaat kuren

Floortje Dessing was bijna dood als gevolg van nierfalen. Maar de hyperactieve tv-reisleider springt alweer in het vliegtuig. Ze begint rustig, met een kuuroord in Noorwegen. Is ook makkelijker te sponsoren dan een avondje disco-dansen in Malako in Mali. Daar vliegt OAD niet op.

Metropole Orkest krijgt geen Grammy

Het Metropole Orkest heeft geen Grammy gewonnen in de categorie beste vocale jazzalbum (met de altijd fantastische Al Jarreau). Mumford & Sons wonen het album van het jaar met Babel. Het beste nummer werd dat jengelnummer van Gotye: Somebody That I Used to Know. En The Post Online scoorde goed. De nummer 12 uit onze Top 20 kreeg een Grammy in de categorie geslaagde rap-samenwerking: No Church in the Wild door Jay Z en Kanye West featuring Frank Ocean, The Dream.

Ouders van vliegtuig verstekeling klagen Jetairfly aan

Een jongen van 11 die bang was om zijn slechte rapport aan zijn ouders te tonen en daardoor zonder ticket het vliegtuig naar Malaga nam, krijgt geen uitbrander van paps en mams, maar wordt ingezet om de vliegtuigmaatschappij aan te klagen.

50 plus verkoopt zielig stereotype

De pr machine van Henk Krol heeft goed werk verricht. Een groot deel van de Nederlanders gelooft echt dat ouderen armer zijn dan jongeren. Onderzoekers Harry van Dalen en René Keskens rekenen af met de fact free politics van de  Raspoetin der senioren op economenblog Me Judice. Maar liefst 32 procent gelooft dat ouderen armer zijn dan jongeren, terwijl dat helaas niet zo is. Stereotypen blijken een krachtig wapen om een vooroordeel in stand te houden.