Bladen

VARA pest ‘weggelopen’ cabaretiers terug

19-02-2013 13:30

Not amused waren ze bij de VARA, toen Najib Amhali en Brigitte Kaandorp kenbaar maakten dat zij overstapten naar RTL4. De publieke omroep kon er weinig tegen doen – ze konden de cabaretiers niet meer betalen – maar liet wel doorschemeren dat ze het ondankbaar vonden van de grappenmakers die groot geworden waren dankzij de uitzendingen van de VARA. De komende twee zaterdagen zijn de shows van Amhali en Kaandorp te zien bij RTL, en de VARA zet daar, per ongeluk expres, twee publiekstrekkers tegenover: Youp van ‘t Hek en Jochem Myjer.

Zaterdag is de show van Najib Amhali te zien bij RTL. De VARA zet daar nu Youp van ‘t Hek tegenover op Nederland 1. Volgende week is de show van Brigitte Kaandorp, dan zendt de VARA de show van Jochem Myjer uit. Die laatste had al laten weten dat hij niet voor ‘het grote geld’ zou zwichten en bij de VARA blijft.

Afgelopen zaterdag was de laatste aflevering van De Beste Zangers van Nederland te zien. Op 9 maart start de VARA met een nieuwe reeks van Langs de Leeuw. Voor de twee tussenliggende zaterdagen stond de programmering van Nederland 1 nog niet vast. Daar is nu, met dank aan RTL4 verandering in gekomen.