Bladen

Comeback Badr Hari live bij RTL

06-03-2013 13:37

RTL 7 zendt de terugkeer van Badr Hari in de boksring prominent uit. Vrijdag 15 maart ruimt de zender tussen 22.00 en 00.00 uur ruimte in voor het gevecht van de kickbokser tijdens de K1-finale in Zagreb.

Hari wordt verdacht van zware mishandeling en wacht in vrijheid zijn proces af. RTL 7 heeft daar geen problemen mee. “Het is aan de rechter om te oordelen wat Badr Hari in de huidige situatie wel of niet mag. Als hij een voetballer in de Eredivisie was geweest, waren zijn duels ook uitgezonden,” aldus de mannenzender.

RTL 7 zendt zo af en toe een bokswedstrijd live uit. De deelname van Hari is volgens de zender geen doorslaggevende reden om het uit te zenden. “Dit omdat (vecht)sport bij een mannenzender past en dit met de rechten nu weer mogelijk is. En hoe meer Nederlanders er meedoen, hoe interessanter het voor de kijker wordt. Er doen nu drie Nederlanders mee.” Het evenement is daarom prima geschikt om live uit te zenden, meent RTL. “De K-1 World Grand Prix is een prestigieus toernooi en RTL 7 zendt vaker vechtsport uit. RTL 7 doet alleen verslag van dit sportevent en neemt geen stelling in voor een van de deelnemers.”