Bladen

Paul de Leeuw brengt homofilie naar België

25-03-2013 14:13

In Nederland oogst Paul de Leeuw al jaren nog slechts een oorverdovend ‘meh’, maar bij onze zuiderburen kan hij nog lekker de shockerend taboedoorbreker uithangen. Door een man te zoenen, bijvoorbeeld. Met andere woorden: het is rood en wit en gaat tergend traag terug in de tijd? De Fyra naar Antwerpen.

Vol op de bakkes

Paul, die inmiddels zelf ook toegeeft dat zijn zaterdagavondshows in Nederland niet meer werken, is in België uiterst succesvol met het programma Manneke Paul. Hij won er zelfs een Belgische Televisie Ster mee. Dit weekend kreeg hij Koen Crucke op bezoek. Crucke is bij ons voroal bekend als kapper Alberto in Samson en Gert, maar is in Vlaanderen een alom gerespecteerd zanger en acteur. Paul is wel gecharmeerd van Crucke en deed zijn in Nederland overbekende homo-act. “Wat zie je er goed uit, Koen. Wat is het geheim, dat je zo bent afgevallen, meid? Ik ben zó jaloers op die lekkere taille van je. Dat lekkere lijf.” Dat soort teksten. Uiteindelijk pakte hij Koen vol op de bakkes, wel twintig seconden lang.

Afgezien van wat ‘Oh’ of ‘Ah’ roepende bejaarden in de studio, zou zo’n actie in Nederland weinig beroering meer wekken. In Vlaanderen staan de kranten er echter bol van.

Aids of Down

Hieronder het schokkende fragment. Volgende week haalt Paul waarschijnlijk de bladen met het uitlachen van een kind, om een week later de sympathie van de Belgen terug te winnen door een duet te zingen met iemand met aids, of een jongetje met het syndroom van Down. Tot volgende week!