Bladen

Reclame met bondage-Berlusconi gaat te ver

26-03-2013 14:10

Ford staat al decennia bekend als een wat saai en oerdegelijk automerk. De Indiase tak wilde daar wat verandering in brengen en bedacht een reclamecampagne met een ‘bite’. Nog voor de reclames in het openbaar te zien zijn, zorgen ze al voor zoveel ophef dat het bedrijf er excuses voor heeft aangeboden. De campagne is dus al geslaagd.

Het gaat om twee getekende campagneposters voor de Ford Figo. Op de ene poster zien we de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi, met in de de achterbak van zijn Figo drie geknevelde, sexy dames. De bijbehoren slogan luidt: “Laat je zorgen achter met de extra grote achterbak van de Figo.”

Op de andere plaat zien we Paris Hilton achter het stuur zitten, met de Kardashian-zusjes vastgebonden en met de mond gesnoerd in de achterbak zitten. Met opnieuw de slogan: “Laat je zorgen achter met de extra grote achterbak van de Figo.”

Professionele en morele standaarden

Vrij geestige plaatjes, maar daar niet iedereen kan erom lachen. De advocaat van de Kardashians noemt de advertentie “walgelijk, gemeen en beledigend voor alle vrouwen”, aldus showwebsite OMG. Ook de plaat van Berlusconi zorgde voor geschokte reacties. Ford heeft de campagne al geanuleerd, met de mededeling dat die “tegen de professionele en morele standaarden van Ford ingaat”.