Bladen

Gerard Joling duidt (Deel II): Handen af van de Oranjes

02-04-2013 16:47

Gerard Joling kan zich beter niet bemoeien met politiek. Dat schrijft hij zelf: “Ik weet dat het beter is om me niet met politiek te bemoeien”, maar hij doet het toch. Geer kan het niet laten. Ditmaal spreekt hij zich uit vóór het koningshuis. Want dat zijn ‘de enige stabiele en eerlijke mensen in ons land’. Dit in tegenstelling tot politici. “De overheid steelt de bevolking kaal”, aldus Joling.

Ergernissen

Joling staat niet alleen bekend om zijn liedjes met hoge uithalen, de topper heeft meer noten op zijn zang. In februari deed hij nog van zich spreken met een politieke analyse die tot diep in de Haagsche kaasstolp doordrong. Inmiddels mag Geer best gerekend worden tot ‘s lands scherpste politieke duiders.

Daarom waagt hij zich toch weer eens aan een politiek blogje op zijn webiste. Niet voordat hij de lezers op de hoogte heeft gebracht van zijn drukke week vol optredens, fotoshoots (bij 2 graden!) en schnabbels zonder geluid maar met megafoon (“Lachen natuurlijk!”). Daarna doet Gerard keihard de politiek Ferry Mingelen. Want “net als iedere andere Nederlander heb ik ook mijn ergernissen“.

Kaalstelen

Diederik Samsom (PvdA) maakt zich volgens Geer veel te druk om de ‘belastingcentjes’ die naar het koningshuis gaan. “Hij kan zich beter druk maken om zijn collega politici die jaren wachtgeld van de bevolking stelen als ze vertrekken. De overheid steelt de bevolking kaal en speelt Sinterklaas in Europa”. Zo, pak aan! Gerard is er klaar mee. Want we weten allemaal dat Gerard al jaren kaalgestolen is door de overheid. Vandaar de haartransplantatie, moet u weten.

Eeuwen lange kennis en liefde

Het koningshuis moet maar eens met rust gelaten worden, stelt Geer. “Daar zit eeuwen lange kennis en liefde voor de bevolking. Sinds de Koningin buitenspel is gezet, gaat Nederland sociaal en financieel gezien hard achteruit. Alleen de overheid (met haar hoge salarissen) lijkt dit niet te zien.”

De Oranjes zitten er al 200 jaar, dus dan moet het wel goed zitten, stelt Joling. “De Oranjes krijgen geen wachtgeld, zijn er altijd en zeggen niet na vier jaar ; ‘dat had ik niet kunnen overzien’. De Oranjes zijn de enige stabiele, en bovenal eerlijke, mensen in ons land die zich met hun hele familie voor het welzijn van ons land inzetten. Dus blijf met je handen af van de Oranjes.”

Niks aan toe te voegen, Geer. Wij zijn fan. Wij willen vaker duiding van Geer. Het liefst elke dag.