Bladen

Wilfried de Jong hoopt op irritaties bij Zomergasten

03-04-2013 08:35

Woensdag 3 april, hier is weer het ochtendgebed van ThePostOnline.

Homobekentenis van Amerikaanse voetballer

De video ziet eruit als een gijzelaar die bij Al-Qaeda een levensteken geeft en misschien is het daar ook wel mee te vergelijken. Robbie Rogers was Amerikaans voetbalinternationaal en homoseksueel. Daarover zweeg hij, tot nu. De buitenspeler van Leeds, die onder de douche anti-homo teksten weerstond, doorbreekt een groot taboe. Man is misschien geen Messi, maar toch een held.

Kees en Co actrice betrapt op stelen

Esther Roord, die ooit de buurvrouw van Simone Kleinsma speelde in de serie Kees & Co is dinsdagmiddag betrapt op het stelen van boodschappen in een supermarkt in Amsterdam. Het zou gaan om een fles wijn, een pak kipspiesjes en kauwgom. De betreffende supermarktketen heeft haar een winkelverbod opgelegd.

Muppet-moeder dood

Ze bedacht onder meer Miss Piggy, bracht de touwtjes aan op de Muppets-poppen, en hielp de makers van Sesamstraat om poppen lip sync te laten praten. De ‘moeder van de Muppets’ Jane Nebel Henson is dinsdag overleden aan kanker. Jane Henson (78) was de ex-vrouw van Jim Henson, de bedenker van de Muppets. 

Inval op Curacao naar verdwenen SNS gelden.

Het houdt niet op voor SNS. Via een Curacao route zou er geld zijn verdwenen. Justitie viel gisteren binnen bij de Orco Bank. Tientallen rechercheurs doorzochten het statige Landhuis Cerrito in Willemstad, waar de Antilliaanse bank gevestigd is, op zoek naar weggesluisde gelden van oud werknemer Buck G.

Graaier in de zorgsector

We hebben er weer een: een veelverdiener in de publieke sector. Dinie van der Linden kreeg vorig jaar bij haar vertrek als voorzitter van de raad van bestuur van de Lumens Groep in Eindhoven een bedrag van ruim 125.000 euro mee, terwijl ze niet eens werd gedwongen op te stappen. In totaal verdiende ze 262.089 euro, ruim boven de Balkenende-norm. De raad van toezicht van de regionale welzijnsinstelling vindt de eenmalige uitkering desondanks wel te verantwoorden. Bij de Lumens Groep verloren vorig jaar 73 mensen hun baan als gevolg van bezuinigingen.

Olympiër tegen misstanden in Sotsji

Olympische sporters Nicolien Saurebrij ageert tegen de armoede en misstanden in Sotsji, de Russische wintersportplaats waar volgend jaar de Winterspelen worden gehouden.

Wilfried de Jong hoopt op weglopers

Eindelijk weer een interviewer bij Zomergasten, en ook nog eentje met lef. Wilfried de Jong heeft er zin in. Ook in confrontaties. ‘Ik zou het wel leuk vinden als een gast zegt: ‘Wilfried je zit me heel erg in de weg.” En dat ik dan van tafel ga en ze het alleen wel af kunnen. Als het na een half uurtje goed gaat, rij ik terug naar Rotterdam. Dan kan ik mooi het laatste stukje thuis zien en doe ik de afkondiging wel via Skype, haha’, zegt hij tegen de papieren editie van de VPRO Gids.

Voedselbrengers in Syrie beschoten.

Vier miljoen mensen in Syrië beginnen nu toch echt moeite te krijgen met het vinden van eten. Wordt er ook niet makkelijker op als ook voedselkonvooien worden beschoten.

Finding Dory opvolger Finding Nemo

En nu het goede nieuws deze ochtend: Finding Dory wordt de opvolger van een van de beste tekenfilms van de laatste decennia: Finding Nemo. Disney kondigde een vervolg aan op deze schitterende vader-zoon onderwater Odyssee.

Israël viert vakantie in Turkije

En nog een zonig nieuwtje. Joden en moslims kunnen prima samen vakantievieren. Meer dan ooit reisden Israëliërs naar Anatalya om daar in de paaszon te gaan bakken in een van de luxeresorts.