Bladen

Waarom Thatcher een heldin is

09-04-2013 08:54

Het gelijk van Thatcher in quotes en foto’s

‘Any woman who understands the problems of running a home will be nearer to understanding the problems of running a country´, zei Margaret Thatcher. En ook dit zei ze: ‘Pennies don’t fall from Heaven – they have to be earned here on Earth.’ De quotes van het overleden politieke icoon zijn het nalezen waard, want oh wat had de IJzeren Dames vaak gelijk. Hier nog meer voor de wat rechtsere fans. Links probeert haar nog steeds te bashen. In De Volkskrant krijgt Thatcher vanochtend de schuld van de kredietcrisis van 2008!!! en Tiny Kox van de SP denkt zelfs dat ze naar de hel gaat. ‘Onze Lieve Heer zal er nog een zware dobber aan hebben.’ Goed, en ze was ook best knap.

En het gelijk van Sandberg in praktijk

Tja, Margaret Thatcher zou haar vast een zeurkous hebben gevonden, Sheryl Sandberg, topmanager bij Facebook. Sandberg heeft een boek geschreven over man-vrouw zaken op de werkvloer. Praat erover, zegt Sandberg. Thatcher zou dit hebben geantwoord: ‘I don’t mind how much my ministers talk, as long as they do what I say.’

Huurt Apple oude JCPenney baas weer in?

Ron Johnson was de verkoopmachine van Apple, maar hij vertrok naar de Texaanse warenhuisketen JCPenney. Na 17 maanden is hij ontslagen. Keert hij terug naar de oude vrienden? Tim Cook, de huidige bestuursvoorzitter van Apple, kan wel een verkoper gebruiken.

Gouden leugens

‘Goud is gestold angstzweet’, zegt econoom Mathijs Bouman altijd. De Amerikaanse zwartkijker Roubini is nog botter: ‘Gold is a risky, volatile bubbly asset with no income.’ Wie vertelt het eens aan Willem Middelkoop?

Justin Bieber gaat dansen met Oerlemans

Dance or no Dance, gaat de show heten. Justin Bieber, het voormalige popuilskuiken die altijd in harem broeken loopt, wil met een dansshow de wereld veroveren en heeft Eyeworks, het productiehuis van Reinout Oerlemans gevraagd, mee te denken.

Spaanse economie gaat over in ruilhandel

Als je geen geld meer hebt, kun je altijd een dienst aanbieden. In Spanje bestaat er een ruilcircuit. De kapper knipt haar, en krijgt een tegoedbon waarmee hij eten kan kopen. ‘De bedoeling is een alternatief te zoeken voor het wild kapitalisme en de fundamenten te leggen voor een meer rechtvaardige en solidaire samenleving”, zegt David Chapman van het platform Málaga Común.

Meer blauw in de lucht

De politie gaat met acht helicopters surveilleren op plekken waar eerder vreselijke misdaden werden gepleegd. Volgens wetenschappelijk onderzoek verkleint dat de kans op recidive, schrijft NRC: ‘Wetenschappers van de Universiteit Twente hebben computermodellen ontwikkeld waarmee, op basis van misdaad in het verleden, voorspellingen worden gedaan over de plaats en het tijdstip van criminaliteit in de toekomst. Als de helikopters per 1 mei de routes gaan vliegen die de computer voorstelt, kan de effectiviteit volgens de wetenschappers met negen keer worden vergroot.’

België gaat wetten moderniseren

Van jurisprudentie krijg je gekkigheid. In België zijn er veel bizarre juridische uitzonderingen. Volgens de Belgische wet mag een deurwaarder bij een inbeslagname alles meenemen, behalve één koe, twaalf geiten en 24 kippen. De koning kan in een oorlog Belgisch-Congo mobiliseren, en een hypotheekakte moet altijd met de hand geschreven zijn. Aan deze anachronistische Kuifje wetgeving wil het Belgische parlement nu een einde maken.

Joods-orthodoxe studenten willen Carter prijs niet geven

Gezeur in New York. Studentenkrant Journal of Conflict Resolution wil oud-president Jimmy Carter een vredesprijs geven. Het blad wordt uitgeven op de Yeshiva University in New York en verspreid op de prestigieuze Cardozo School of Law. Nou, en daar gaan we weer. Enkele rechtse studenten maken bezwaar tegen de komst van de in hun ogen te Palestijnen vriendelijke Carter. De studenten hebben zelfs een website opgezet tegen Carter.

Sylvie en Raf, de nabeschouwing.

Als je geen nieuws hebt, ga je lekker gokken. In de roddeljournalistiek doe je er vaak ook nog een schepje vals insinueren bij.  Evert Santegoeds tikt vanochtend weer heerlijk vileine stukjes. De boosdoener in Raf & Sylvie gate is Sabia Boularouz, de beste vriendin van Sylvie die nu met Rafael verkering heeft. Sabia is een slechte vrouw, vindt Evert, want ze heeft twee jonge kinderen en die voedt ze niet op in Portugal,  in de buurt van haar voetballende ex Khalid Boularouz, maar in Hamburg.  Schandalig! En ze zou ook nog hebben gedate met een man in Marbella. Mooiste melodramatische zin: ‘Het lijkt erop dat de klap die Sylvie in de nieuwjaarsnacht dan niet mag hebben gekregen, nu in april drie keer zo hard aankomt.’ Trek het je niet aan Sabia. Denk aan Thatcher en verman je.