Weten & Tech

Koers Bitcoins stort in

10-04-2013 22:33

Het ging bizar goed met de digitale munteenheid Bitcoin. Terwijl het vertrouwen in de Euro nog steeds afneemt en banken geregeld onder vuur liggen deed de koers van Bitcoins het uitstekend. De afgelopen tijd konden mensen, al dan niet virtuele, megawinsten bijschrijven. Wie vorig jaar was ingestapt kon op rozen zitten: begin maart was de koers ten opzichte van eind vorig jaar al met zo’n 300% gestegen. Oh, en in de maand daarna verdubbelde de waarde nog eens, in de afgelopen dagen ging de koers zelfs nóg harder omhoog terwijl investeerders steeds nerveuzer werden: hoe lang moesten ze op dit hobbelende paard de rit naar boven uitzitten totdat ze de druk van ‘cashen!’ niet meer aankonden? Het antwoord daarop is voorlopig: “Tot vandaag”, de koers maakt ondertussen namelijk een forse duikeling.

Bitcoingekte

De bizarre stijgingen zorgen voor velen voor dollartekens in de ogen, ondanks dat er ook kritiek op het systeem was. Steeds meer mensen leken de belofte van snelle winsten niet te kunnen weerstaan en probeerden het toch ook maar voorzichtig met een paar bitcointjes.

bitcoins_soar

Mensen die tijden geleden eens in de ‘cryptocurrency’ waren ingestapt maakten verbaasd melding van de megawinsten die ze nu virtueel voor ogen hadden, degenen die zojuist in waren gestapt zagen dat de investering zich na een dag al waar had gemaakt. Virtueel dan. Een dolle rit, die nu even tot stilstand is gekomen. Van een prijs van rond de $260 stortte de munteenheid ineens in naar waarden die nu rond de $140 liggen. Update: Een krap uur na schrijven van dit artikel staan we al weer op $190.