Bladen

Halbe Zijlstra wil af van Eerste Kamer

19-04-2013 08:23

Het vrijdagochtendgebed van ThePostOnline.

Dode op prestigieuze universiteit bij Boston

Het een hoeft niks met het ander te maken te hebben, maar je weet maar nooit. Op de campus van MIT, de beste technische universiteit ter wereld, is een dode gevallen na een schietpartij. De campus van MIT ligt net even buiten Boston.

Venezuela gaat hertellen

Mooi moment in Venezuala. De net iets te nipte overwinning van presidentskandidaat Maduro verdwijnt niet in de boeken als een schitterend democratische ongeluk. Nee, de stemmen worden opnieuw geteld. Maduro moest winnen, want hij was de aangewezen opvolger van Chavez. Naar aanleiding van deze iets te nipte overwinning vielen er zeven doden.

Pakistan laat oud president oppakken

Hops, ook in Pakistan rekenen ze af met een voormalige coupplegers. Pervez Musharraf, de oud-president van Pakstistan, die ervan werd verdacht rechters te hebben vervangen voor eigen politiek gewin, is gearresteerd. Of de zaak juridisch helemaal lekker in elkaar steekt is de vraag. Zittende machthebbers in Pakistan bepalen de wet zelf.

Corporaties kunnen scheefhuurders niet achterhalen.

Woningcorporaties kunnen slechts bij 70 procent van hun woningen scheefhuurders een hogere huur in rekening brengen. De Belastingdienst heeft bij zo’n 660 duizend van de 2,2 miljoen corporatiewoningen niet kunnen ontdekken wat het inkomen van de huurder is. Deze huurders zullen maximaal 4 procent huurverhoging krijgen, ongeacht hun inkomen.

Psy video verboden op Zuid-Koreaans tv

Gangnam style held Psy wordt op de Zuid-Koreaanse televisie televisie geboycot omdat hij in de clip van zijn nieuwe single een verkeerspion omtrapt.

Koningslied is best goed!

Hier is het straks te beluisteren. Je kunt het ook negeren. UPDATE: Oh nee, iedereen brengt het. Hier te beluisteren. Best goed nummer in zijn soort, dat koningslied. Beetje Streisand stijl. Veel Borsato. lekkere blazers, vet strijkje, met pauken, stukkie Carel Kraayenhof op bandeon. Hier kan iedereen zich in vinden, dit is een prima tissue-nummer.

Halbe Zijlstra wil af van lastige Eerste Kamer

Bizar. Omdat je je zin niet krijgt en bij een kabinetsformatie te laks en te arrogant was om een parlementaire meerderheid te regelen in de Eerste Kamer moet dat gremium maar worden afgeschaft. Halbe Zijlstra is een verwend mannetje dat lak heeft aan staatsrecht. Ooit  blokkeerden nota bene een VVD-senator  (Hans Wiegel) en een PvdA-Eerste Kamerlid (Ed van Tijn) cruciale regeringsvoorstellen. Toen hoorden we Zijlstra niet. Nu de VVD en PvdA niet op een meerderheid kunnen rekenen, moeten de dwarsliggers maar weg. Treurig geval van slechte verliezer zijn.

Katholieke professoren boos op de kerk

Een groep katholieke hoogleraren vindt dat de katholieke kerk kil en onmenselijk saneert bij parochies. Als voorbeeld van verkeerd rooms mismanagement, wordt het opdoeken van Antoniusparochie in Best aangehaald. Hier verzetten de pastoor en de diaken zich tegen een samengaan van de parochies van Best, Oirschot en de Beerzen. Deze opstandige vrome Vaticaanaanbidders dreigen  geëxcommuniceerd te worden als ze een eigen geloofsgemeenschap oprichten.

‘Met ranglijstjes krijg je al snel Saoedische toestanden’

Hans Clevers is president KNAW en hoogleraar moleculaire genetica aan het UMC Utrecht en hij heeft een mening. Die luidt als volgt: wetenschappelijke ranglijsten, gebaseerd op citatiefrequentie, werken corruptie in de hand. Clevers meent dat flauwekul universiteiten met onzincitaten scoren, terwijl ze wetenschappelijke bullshit produceren.

Sprookje van de dag?

Of een roddeltje. Of gewoon bladvulling. Het staat allemaal in Grazia. Rihanna zou zwanger zijn. Van Chris Brown, de man die haar sloeg.