Bladen

Hockeyclub HBR haalt foto’s Amalia van website

24-04-2013 16:34

Hockeyclub Berkel en Rodenrijs (HBR) haalt de foto’s van Prinses Amalia en Maxima met onmiddellijke ingang van haar website. 

Dat zegt voorzitter Evert Janssen tegen ThePostOnline.  De foto’s stonden al sinds september 2012 op de website van de Zuid-Hollandse hockeyclub. De Rijksvoorlichtingsdienst kondigde vandaag aan het tijdschrift Nieuwe Revu voor de rechter te slepen vanwege vandaag gepubliceerde foto’s van de prinses.

RVD

“De Rijksvoorlichtingsdienst heeft ons nog niet gebeld en ik ben eigenlijk ook niet bang voor een rechtszaak. We gaan het wel onmiddellijk van de website verwijderen,” aldus Janssen.

De voorzitter vervolgt: “Ik wist niet dat die foto’s erop stonden en ik denk niet dat diegene die de foto’s erop heeft gezet zich ervan bewust was dat het niet mocht.”

Keeper

Het Koninklijk Huis is overigens geen onbekende langs de lijn in Berkel en Rodenrijs. Janssen: “Het komt regelmatig voor dat Amalia tegen onze club speelt,” verklaart Janssen. “Drie weken geleden speelden we nog uit bij HGC. Toen was ze toevallig keeper. Máxima en Willem-Alexander stonden allebei langs de lijn om te kijken bij hun dochter. Ik ben blij dat dat nog kan in Nederland.”

“De mensen die voor zijn beveiliging zorgen kennen we inmiddels ook wel. Ik hoop dat Willem-Alexander gewoon langs de lijn kan blijven staan als hij straks Koning is,” aldus Janssen.

Foto’s

“We hebben als bestuur ooit een discussie gehad over het plaatsen van foto’s van mensen. We hebben toen om pragmatische redenen besloten om niet om toestemming te vragen maar de foto’s wel onmiddellijk te verwijderen op het moment dat er mensen over klagen. Deze discussie ging niet specifiek over Amalia maar over iedereen,” vertelt Janssen.

De foto’s zijn inmiddels verwijderd van de website van HBR.