Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
     
Binnenland

Zoektocht naar twee vermiste jochies gestaakt

Politie onderzoekt gedragingen vader vlak voor zelfmoord

De zoektocht naar de twee broers Julian (7) en Ruben (9) in het Doornse Gat is gestaakt. Politie en mariniers hebben geen sporen kunnen ontdekken waardoor verder zoeken overbodig is. De politie richt zich nu op de wat vader die zelfmoord pleegde de laatste uren van zijn leven heeft gedaan.

Bekend is dat de vader maandagavond om 22.15 uur nog heeft gepind bij een tankstation in het Limburgse Neerbeek. De politie vraagt wie de jongens, mogelijk in de al gevonden blauwe Hyundai Getz met kenteken 08-NT-BV, heeft gezien.

Moeder Iris van der Schuit heeft op Facebook laten weten dat er nog niets bekend is en “gek te worden” van onzekerheid.

Bij de zoektocht in het Doornse Gat werden ook specialisten van het Korps Mariniers ingezet. Zogenaamde Combat Trackers gaven leiding aan groepen militairen die het perceel afzochten.

Combat trackers zijn getraind in het herkennen van specifieke sporen, zoals omgewoelde grond of minitieuze aanpassingen aan terrein en worden in Afghanistan ingezet voor het opsporen van Taliban.

Update: volgens de Telegraaf had de vader (Jeroen Dennis) zijn twee zoons in goed overleg met zijn ex meegenomen voor “een korte vakantie”.

ANP-1000_23286969

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.