Weten & Tech

Top of the Online turn-offs

12-05-2013 14:15

Onze twitterende medemens weet inmiddels wel dat mannen af (moeten?) knappen op UGG’s, Crocs en jumpsuits. En ook onze uitgebreide “chats” in de timeline vallen niet altijd in even goede aard. Maar weten de heren zelf eigenlijk wel waar vrouwen op afknappen? Het verhaal van de witte sportsokken kennen we natuurlijk wel. Inmiddels heeft ons sociale verkeer zich zo ontwikkeld dat we van on- en offline turn-off’s kunnen spreken. Dus is het de hoogste tijd voor een lijstje van afknappers anno 2013.

Lee vroeg de crème de la crème van twitterende furies naar hun grootste afknappers. Dames, gniffel en herken. Heren, doe je voordeel met deze kostbare informatie.

1. “HIHI”
Zonder enige twijfel op nummer één. Een uitspraak die meer gay is, bestaat niet.

2. Inbreken
Het mengen in conversaties tussen vrouwen zodra je een opening ziet om over seks te beginnen. Of nét dat woordje boob eruit pikken om op door te gaan. Dit kun je wel maken als je elkaar vaak spreekt. Maar doe dit niet om bij een vrouw onder de aandacht te komen en je vervolgens te verbazen over een sneer of negeersessie. Je moet flink kundig zijn goed in te kunnen breken.

3. Stomme grapjes
Als je geen goed gevoel voor humor hebt, shut up. Probeer niet grappig te zijn als je het niet bent. Je merkt dit snel genoeg. Wil je dan toch indruk maken, bedenk waar jij wel goed in bent. Maar begin dan ook niet over politiek tegen een dame die duidelijk geen interesse heeft om zich daar over uit te laten.

4. Stoefen
Opscheppen (ook in bio), dat je zo marketing snooze bent of je awesome ride noemen. Subtiliteit = Coolness. Een vrouw heeft een zesde zintuig voor het spotten van ambitieuze mannen.

5. Foursquare
WE JUST DON’T GIVE A FUCK. Iedereen komt op plaatsen. Tenzij we je stalken, kan het ons niks schelen.

6. Nice guys
Flirten met een vrouw waar je in real life (IRL) ook geen kans bij maakt. Wees realistisch, omdat iemand je volgt op twitter wil dat nog niet zeggen dat ze een potentiële bedcompaan is. Als een vrouw een keer tweet dat ze wel een vriendje wil, is dat nog geen hopeloze uitnodiging om daar met zijn allen bovenop te duiken. Waar het op neer komt is, niet lopen janken als je aardig doet tegen een vrouw en ze alsnog niks met je wil. Je mag ook best aardig doen tegen ons zonder er iets voor terug te verwachten. Verken de duistere krochten van het internet eens als je een vrouw zoekt die zich zonder scrupules online aanbiedt.

7. Fout DM gedrag
Iedereen flirt, ook vrouwen. Aftasten doe je in de TL en je bent er snel genoeg achter of je elkaar triggert. Maar om nu meteen een DM in te duiken en over seks te beginnen is not done! Period!

8. Wat is daaaat?
Als je iets niet begrijpt, een hashtag, afkorting, whatever, JFGI (Voor de nitwits: Just Fucking Google It) Je bent niet voor niks online, gebruik die zoekmachine waar hij voor is. Natuurlijk kun je wel eens om uitleg vragen of je vergissen. Maar kom op kastaar, als je internet niet begrijpt blijf er gewoon weg van.

9. Geen zelfspot
Geloof niet dat dit toelichting vereist. Wel? Okay. Neem dingen met een korreltje zout en besef dat jij degene kunt zijn die bepaalde dingen verkeerd interpreteert. Plagerijen, uitspraken die betrekking hebben op algemene zaken en het wel of niet terug volgen? Get a life.

10. Onnodige retweets
Stop met het retweeten en quoten van alles dat een vrouw zegt. Kinda freaks us out guys.