Bladen

Cornald Maas weet wat goed is voor Europa

13-05-2013 08:41

Maandagochtend, hier is uw ochtendgebed van ThePostOnline.

Tweede Coentunnel loopt nu al vast

Na jarenlang voorbereidend overleg en 3,5 jaar bouwen zijn de tweede Coentunnel en de nieuwe Westrandweg maandagochtend eindelijk open voor verkeer. 120.000 auto’s gaan er dagelijks doorheen is de verwachting. De eerste Coentunnel, de tunnel die altijd dichstond, gaat dicht. Oh jee, de Tweede Coentunnel staat ook alweer vast.

Gebruikten Boston-bombers uitkeringsgeld voor bommen?

Na het Follow The Money volgt het oordeel. De marathonbombers van Boston blijken overheidsgelden te hebben ontvangen, waarmee ze – zo is de suggestie – hun dodelijke snelkookpannen hebben kunnen fabriceren.

Fraude met ziekenhuisnota’s

Gelukkig zijn de ziekenhuisinstellingen niet gewelddadig, want ze hadden aardig wat bommen kunnen maken met de valse nota’s die ze indienden. Ongeveer tien procent van alle nota’s van Nederlandse ziekenhuizen is niet volledig naar waarheid ingevuld en soms zelfs geheel verzonnen. De instellingen declareren elk jaar zeker 3 à 4 miljard euro te veel bij zorgverzekeraars.

Eindexamen nog strenger

Vandaag starten de eindexamens weer. Witte koppen, bibberende kinderen en nog strengere eisen. Althans dat wil staatssecretaris Sander Dekker.

Brits onderwijs infantieler

In Engeland is woede uitgebroken over de manier waarop de daden van Adolf Hitler worden onderwezen. De Duitse dicator wordt afgezet tegen Meneertje Precies, een stripfiguur, meldt De Volkskrant.

Merkel was reform-communiste

Fout na de oorlog. Als Duitser uit de DDR heb je nog meer wat uit te leggen dan als West-Duitser. Wat deed je na de oorlog? Was je communist? En hoe fanatiek? Angela Merkel was secretaris voor de communistische jeugdpartij en staat nu onder morele curatele.

Syrische rebellen eten hart op van Assad aanhangers

Time Magazine is in het bezit van een bizarre video. Een rebel snijdt het hart en lever uit een aanhanger van het Syrische leger. Time doet onderzoek naar authenticiteit. De video kan gemanipuleerd zijn door het leger om de gruwelijke mentaliteit van de opstandelingen aan te tonen. Times waarschuwt daar netjes voor.

Nul PSV-ers in elftal van het jaar

Triest seizoen voor PSV. In elftal van het jaar van De Volkskrant staat niet een speler van de voetbalvereniging uit Eindhoven. Ook Mark van Bommel niet.

Barbara Walters gaat met pensioen

We zouden haar graag met een Nederlandse vrouwelijke tv-journaliste vergelijken, maar die is er eigenlijk niet. Ze is 83 jaar, werkte als nieuwsanchor, na jaren eerst als researcher te hebben gebikkeld. Eerst de inhoud dan de vorm. Ja, dat is het echte werk. Dat is toch wat ander dan autocuen en beetje interessant lopen doen zonder kennis van zaken. Nee, we noemen geen namen. Dat is niet chique.

Vrouw verbreekt hoogspring record

Atlete Nadine Broezen uit Dongen verbeterde zaterdag het Nederlands record hoogspringen. Het record stond al 35 jaar in de boeken. Op naam van Mieke van Doorn 1.88 meter. Best bijzonder. We hebben veel lange vrouwen.  Het wereldrecord hoogspringen staat overigens op 2.09 meter. Ook bij de mannen zijn we ver verwijderd van de wereldtop, nog steeds 13 centimeter van de 2.43 van de Cubaan Sotomayor.

Cornald Maas vindt Anouk ‘beste songfestivalnummer ooit’

Cornald Maas is een meehuilman. Sieneke vond iedereen niks, dus zeek hij haar af in een neerbuigende tweet. Anouk is cool dus vindt hij haar ook cool. Birds zou Oost-Europese allure hebben en dus kans maken. Get a life, Maas! Teach-in was het beste songfestival nummer aller tijden. Dat nummer won namelijk. Anouk vliegt eruit wegens teveel pretenties op de verkeerde plek. Beetje zelfde probleem als Cornald Maas.