Binnenland

Eindelijk: Ministerie geeft antwoorden over Chemtrails

24-05-2013 11:29

Bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) zullen ze even raar opgekeken hebben toen de collega’s van VWS een verzoek in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) doorstuurden. Of ze even uitleg willen geven over het gebruik van chemtrails, de frequentie van de vluchten en de gebruikte grondstoffen. In antwoord op de gestelde vragen geeft het ministerie nu openheid over chemtrails en ze beantwoordt daartoe een viertal vragen van de indiener van het verzoek, ondanks het feit dat het ministerie zegt niet over enige documenten te beschikken.

Vliegtuigen vliegen met aardolie

Aangezien er geen documenten voorhanden zijn, kunnen deze ook niet in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur worden overlegd. Toch geeft de ‘directeur-generaal bereikbaarheid’ namens de staatssecretaris antwoord op de vragen. Zo weet men over de reden van het bestaan van trails droog te melden:

Als de warme vochtige lucht die door de vliegtuigmotor wordt uitgestoten zich mengt met voldoende koude lucht op grote hoogte in de atmosfeer (8-12 km) kunnen zich ijskristallen vormen [..]

Voor wat betreft de samenstelling van de stoffen waarmee vliegtuigen rondvliegen weet het ministerie verder te vertellen:

De grondstof waarop kerosine gebaseerd is is aardolie.

Enorm informatief allemaal dus, de wereld is weer een stukje beter en we mogen blij zijn dat de Nederlandse overheid eindelijk openheid van zaken geeft over het issue ‘chemtrails’.

De volledige tekst, in pdf, met vragen en antwoorden vindt u hier.