Bladen

Zwangere vrouwen misbruikt voor dierproeven

27-05-2013 07:10

Veel vrouwennieuws in het ochtendgebed van ThePostOnline.

Stand by your woman

Wie zijn de Tammy Wynettes achter de meest machtige vrouwen ter wereld? Zakenblad Forbes ging grasduinen in het gezamenlijke verleden van powervrouwen en zag opvallende overeenkomsten. Walt Disney, Google en Stanford zijn de oerbronnen voor het feminisme in mantelpak.

Kroes-zusjes hebben zelfde voorkeur

Goed, je hebt de mooiste zus ter wereld en bent zelf ook niet onknap. Wat doe je dan? Dan kun je twee dingen doen. Of je afzetten, of heel erg gaan lijken op je zus. Zelfs in de keuze van je vriend kun je dan dezelfde smaak hebben. Kijk maar. Man 1 vs. Man 2.

Chinese obligaties te koop

De Chinese munteenheid Yuan is een gemanipuleerde geldeenheid die niet meedoet aan de krachten van de vrije markt. Vanaf vandaag een beetje meer. In Singapore zijn obligaties te koop die gerelateerd zijn aan de yuan. Beurshandelaren noemen het product al de Dim Sum bond. Bookmakers verwachten dat de Chinese munteenheid bij lancering meteen meer waard wordt, ten opzichte van de dollar.

 Moeders kunnen wel goed handelen op de beurs

Paul Tudor James, je snapt er niks van! De miljardair had in een video gezegd dat vrouwen niet meer goed konden handelen nadat ze een kind hadden geworpen. De focus om je te richten op macro-ontwikkelingen zou totaal zijn aangetast, meende Tudor. De man zegt sorry. Niet alleen omdat uit onderzoek blijkt dat het omgekeerde het geval is, maar omdat hij heel lomp zijn mening verkondigde. ‘As soon as that baby’s lips touch that girl’s bosom, forget it‘, jende hij. In een excuusbericht stelt hij nu: ‘Much of my adult life has been spent fighting for equal opportunity, and the idea that I would support limiting opportunity for any segment of society, particularly women, is antithetical to who I am and what I have done.’

Organon misbruikte urine zwangere vrouwen

Smeerlappen zijn het, die mannen in witte jassen bij Organon. Zwangere vrouwen in Brazilië die meedoen aan het ‘Moeders voor Moeders’-programma, zijn jarenlang misleid door het farmaceutische bedrijf MSD en zijn voorganger Organon in Nederland. De vrouwen werd verteld dat uit de hormonen in hun urine een geneesmiddel werd gemaakt voor vrouwen met zwangerschapsproblemen. Organon en MSD gebruikten de stof voor de productie van een middel om zeugen in de varkensindustrie sneller biggen te laten produceren.

Ga eens bouwen, kreng

Woningcorporaties zijn net verwende kinderen. Altijd maar om meer zakgeld jengelen. De politiek vindt dat ze moeten gaan bouwen in deze hachelijke tijden. Deze imperia van stenen simmen echter dat ze een verhuurdersheffing moeten betalen en doen nu lekker niks. VVD en D66 zijn beetje boos.

Stijgende huren, groeiende economie

Hier in het Westen kunnen we ons leven nauwelijks meer betalen. Hier wordt alles duurder, terwijl het salaris niet meer stijgt. In Dubai, Shanghai, Hongkong en Beijing stijgen de huren voor expatwoningen door het dakje. Een gezond teken van leven. Daar wel.

Trouw-columnist: Balkenende gaf populisme ruimte

Nu het populisme alweer op de weg terug lijkt als gevolg van clownesk gedoe van de extremisten, steekt Trouw nog wat messen in de rug van oud-premier Balkenende. Zijn repressief-tolerante aanpak is helemaal verkeerd geweest. Hij had harder moeten optreden. ‘Daardoor konden radicale anti-islamisten als Wilders en Hirsi Ali, beiden toen nog opererend vanuit de VVD-fractie, het toneel beheersen. Niet alleen door de kracht van hun argumenten of de opportuniteit van het moment, maar vooral door de zwakte van de gevestigde partijen en het weinig overtuigende leiderschap van de premier.’ Dat elders in Europa nu ook de putdeksel opengaat, zou misschien een argument kunnen zijn om Balkenende met terugwerkende kracht eens te lauweren in plaats van af te fakkelen. zeker omdat zo’n betoog boeiender is om te lezen dan deze overjarige clichémeuk.

Oprah’s afvalrace is filosofiegevecht

Dik, dun, weer dik, weer dun. Oprah Winfrey heeft nagedacht over haar lichamelijke jojo-leven. Conclusie: je lichaamsomvang zegt niks over jezelf en je ego. ‘Ego is sick. It’s wily, it’s cunning, it’s deceptive. It’s an imposter imposing on the real you. You’re not the shape of your body. You’re not your status. You’re not your position in life. You’re not the car you drive, no matter how fancy it is. You’re not your house or your square footage.

Angelina Jolie’s tante sterft aan borstkanker

De tante van Angelina Jolie is overleden als gevolg van dodelijke uizaaien in haar lijf die werden opgewekt door hetzelfde borstkankergen (BRCA1) dat haar acterende nicht ook met zich meedraagt. Jolie liet haar borsten verwijderen en schreef er een indringend ingezonden stuk over om andere vrouwen te waarschuwen. Jolie’s oom laat weten: ‘Had we known, we certainly would have done exactly what Angelina did.