Binnenland

Ook gemeente Best zit met villa voor criminele zigeunerfamilie in maag

06-06-2013 10:57

De gemeente Best heeft een bod van 495.000 euro geaccepteerd voor een villa die in 2008 voor 1,9 miljoen euro werd gekocht van de criminele zigeunerfamilie Moro. Een gemeentewoordvoerster heeft dat donderdag gezegd. Het huis werd destijds gekocht om het vertrek van in totaal 38 familieleden naar het buitenland te bespoedigen.

Het bedrag dat de gemeente in 2008 betaalde lag hoger dan de taxatiewaarde. De huidige verkoopprijs is marktconform, aldus de woordvoerster.

Bovendien telt Best zijn knopen omdat de villa nu rente blijft kosten en de gemeente niet van plan is om geld te betalen voor onderhoud.

Leden van de familie Moro werden veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie. Met een eindeloze reeks winkeldiefstallen financierden ze hun luxe levensstijl. Hun schulden en criminele winst werden destijds van het verkoopbedrag afgetrokken. De zigeunerfamilie vertrok met onbekende bestemming naar het buitenland.

Nicolich

De gemeente Utrecht had eerder ook te maken met een dergelijk villa-debacle. Daar werd destijds een compleet landhuis (zie afbeelding) cadeau gedaan aan de Roma-familie Nicolich om ze uit de bewoonde gebieden te houden.