TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Gestolen examens verzameltopic

24 examens gestolen - alleen examens Ibn Ghaldoun ongeldig

Zojuist binnen via den telex het ANP: alle examens blijven geldig (bevestigd) behalve die van Ibn Ghaldoun.

In totaal zouden er 24 25 24 examens zijn gestolen.

Ook buiten de Ibn Ghaldoun-school zou er voorkennis van de examens zijn geweest. Het is nog niet bekend gemaakt wat dit betekent voor de examenuitslagen. Justitie komt “later” met meer informatie.

De Inspectie gaat de resultaten van alle Nederlandse eindexamens nader analyseren. Ook de politie gaat door met het onderzoek naar de verspreiding van gestolen examenopgaven.

Volgens het OM zijn er binnen en buiten Rotterdam “diverse examens verkocht”.

Drie mensen die zijn aangehouden in verband met het onderzoek naar de diefstal van examens, worden er van verdacht de ontvreemde examens te hebben verkocht aan leerlingen van meerdere scholen. Het zou gaan om zowel scholen in Rotterdam als daarbuiten.

Staatssecretaris van Onderwijs Dekker: “Mensen die hebben gefraudeerd kunnen zich uiterlijk vrijdag melden bij hun schooldirecteur. Dan mogen ze volgende week herexamen doen.”

Omdat de website van de Onderwijsinspectie plat ligt (lol) communiceert de inspectie via Twitter.

NRC.nl: “De uitslag van het examen economie komt voor VMBO-leerlingen een dag later; morgen in plaats van vandaag, zodat de inspectie nog tijd heeft over dit examen te beslissen. Ook over de geldigheid van dit examen komt later vandaag duidelijkheid.”

Complete oproep Dekker: “Ik wil iedereen aanraden die van te voren de examens heeft gehad van deze regeling gebruik te maken, dan bestaat mogelijkheid om examen opnieuw te doen. Dat zal niet geheel zonder consequenties zijn. Leerlingen die voorkennis hebben gehad en niet van de inkeerregeling gebruik maken, lopen een heel groot risico. Als we er daarna achter komen heeft dat verstrekkende gevolgen”.

Leerlingen kunnen zich tot aanstaande vrijdag 18.00 uur melden bij hun schooldirecteur. Hun examen wordt dan ongeldig verklaard en kan door de leerling worden overgemaakt.

Deze leerlingen worden in contact gebracht met de politie en zijn daarmee niet uitgesloten van mogelijke rechtsvervolging.

(wordt vervolgd)

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.