Binnenland

Geweldsexplosie tijdens ‘gezellig’ stappen in Zwolle

16-06-2013 14:43

Tijdens een “onrustige uitgaansavond” in Zwolle, waarbij politieagenten en cafémedewerkers werden belaagd en beledigd, zijn in de nacht van zaterdag op zondag in totaal zeven mannen opgepakt. De verdachten uit onder meer Groningen, Hattem, Zwolle, Oud-Beijerland en Genemuiden zitten nog vast om te worden verhoord.

Dat heeft de politie zondag gemeld.

Een cafémedewerker moest naar het ziekenhuis nadat hij door een agressieve, 22-jarige man in zijn arm was gebeten tijdens een vechtpartij op de Jufferenwal waarbij zo’n 20 mensen betrokken waren.

Het slachtoffer was de belaagde portier van het café te hulp geschoten.

Kopstoot

De verdachte, die het shirt van de portier had stukgetrokken, gaf bij zijn aanhouding een kopstoot aan een agente, die niet gewond raakte.

Toen de man in een politiebusje werd gezet, schopte hij een agent meerdere keren. De politieman hield er een zwaar gekneusde hand aan over en kon niet verder werken.

Gebroken neus

Bij een ander incident liep een cafémedewerker vermoedelijk een gebroken neus op nadat een bezoeker hem een kopstoot had gegeven. Later in de nacht werden elders in het centrum van de stad enkele agenten beledigd. Ook prikte een man met zijn vingers onder het oog van een agent.

Twee verdachten zijn 18 jaar, drie anderen 19, een is er 22 en de oudste is 44.

Anp/TPO