Bladen

Leonardo DiCaprio schittert in trailer ‘Wolf of Wall Street’

17-06-2013 08:51

Maandag en er is nog steeds nieuws. Hierbij het ochtendgebed van ThePostOnline.

Thuisprostitutie is even erg als Wallenuitbuiting

Lodewijk Asscher is niet alleen een humorloze moralist, hij is ook nog eens een onpraktische politicus. (Misschien gaat dat trouwens wel samen). De Amsterdamse wethouder sluit ramen, omdat er in het rode kabines vrouwenhandel plaatsvindt. Gevolg is dat prostitutie zich verplaatst naar huiskamers en andere gelegenheden waar een bed staat. De controle op deze zaken valt buiten het zicht. De Nationale politie slaat nu alarm. Bij de eerste landelijke actie om thuisprostitutie aan te pakken werden in april op dertig plaatsen invallen gedaan. ‘We troffen er veel ellende aan’, zegt politiebaas Bik. Er werden circa 35 prostituees gevonden, 80 procent kwam uit het buitenland. Meer dan eenderde was jonger dan 21 jaar. ‘De vrouwen worden steeds jonger, zeker in de illegale sector. Bovendien kwamen we pooiers tegen die we in eerdere mensenhandelonderzoeken hadden gesignaleerd.’

Plasterk komt op voor bedreigde ambtenaar

Ronald Plasterk is een stuk praktischer. De minister van Binnenlandse Zaken heeft een handige oplossing bedacht voor ambtenaren die worden lastiggevallen: gooi het loket dicht.

Nacer Chadli heeft geen zin in Oekraïne

Nacer Chadli, de Belgische voetbaltovenaar bij Twente, wacht op een aanbod. Hij is kritisch, en heeft smaak. Hij heeft geen zin om voor veel geld te gaan spelen in Oekraïne.  Zijn voorkeur gaat uit naar Duitsland, Italië of Engeland. Hij heeft nog tot september.

Zonder bijen geen biologische supermarkt

Ja, we proppen ons vol, en malen wat weg. Besef dat een op de drie happen van ons eten is te danken aan planten die hun voortbestaan weer hebben te danken aan het nijvere bestuifwerk van honingbijen. De biologische supermarktketen Whole Foods is een campagne gestart om R.E.S.P.E.C.T te vragen voor het werk van de zwart-gele zoembeestjes. Ze worden bedreigd in voortbestaan.

Eindexamenfraudeur stond er goed voor

Och, arm. Een van de examendieven was een studieus meisje dat angst had om te zakken. Safae K. had het zonder te stelen ook wel gehaald. ‘Een hardwerkende, serieuze scholiere’, tekent het AD op. ‘Misschien té serieus. Safae was nogal bang om te zakken, hoe klein die kans ook was. ‘Iedereen dacht dat ze het gemakkelijk zou halen. Dat zeiden wij ook,’ weet een klasgenote. ‘Maar zij bleef maar nerveus.’’

Italië: minder dan 3% tekort en investeren

Italianen mogen ons uitlachen. Het land oogt gezonder dan Nederland. Het tekort bevindt zich onder 3% en het investeert ook nog in nuttige zaken.

Pinkpopbaas Jan Smeets is een meteoroloog

Pinkpop bleef regenvrij. Bijna ging het mis. Moet je toch niet aan denken! Regen, zomaar uit de lucht. Concertorganisator Jan Smeets is meer weerman dan muziekprogrammeur, blijkt uit een verslag in Volkskrant: ‘’Uit het niets draaide ineens de wind 180 graden en leek het heel even heel slecht weer te worden. Niemand had dat zien aankomen. Er was even totale paniek bij de organisatie’, vertelt Smeets. Direct werden de bezoekers via informatieschermen op het terrein gewaarschuwd dat er veel regen onderweg was naar Landgraaf. Maar dat bericht kon al snel weer van de borden. Smeets: ‘Vrij snel daarna bleek het toch bij die paar spetters te blijven.”

Rosenthal wilde vredesstichter zijn.

Uri Rosenthal was ondanks zijn werk als crisismanager een matige minister van Buitenlandse Zaken vanwege zijn regenteske horkerige houding. Toch had hij ambities om iets van zijn functie te maken. In stilte wilde hij een vredesduif worden en de vastgelopen gesprekken tussen Israël en Palestina heropenen.

Volkskrant journalisten zijn lieve closet-gays

Die Bert Wagendorp toch. Die roman van hem is de encyclopedie van mannenbroederschap. Wat er allemaal ontstaat op die racefietsen is een geheime vorm van homo-erotiek. Volkskrant-redacteuren zijn onderling met elkaar aan het chatten over op welke fiets ze moeten zitten alsof het om een lekker wijf gaat.

En de ‘Wolf of Wall Street’ is een hilarische macho

Nog meer mannenlol treft u in de trailer van The Wolf of Wall Street. Leonardo DiCaprio in een nieuwe Martin Scorsese. Nu al goed.