Binnenland

Moskee Tilburg weigert ondertekening protocol tegen kindermishandeling

17-06-2013 12:29

De moskee in Tilburg van de omstreden ultraconservatieve imam Ahmad Salam (hierboven op archiefbeeld) weigert een protocol tegen kindermishandeling te ondertekenen.

De imam is boos omdat de gemeente Tilburg aangifte deed vanwege vermoedens van kindermishandeling op de koranschool van de moskee.

Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg heeft dat maandag gezegd in antwoord op vragen van de VVD in Tilburg.

De moskee heeft de gemeente Tilburg aansprakelijk gesteld voor imagoschade.

Vermoedens mishandeling

Vermoedens over kindermishandeling op de koranschool ontstonden door onderzoek van de GGD die eind vorig jaar signalen kreeg van kinderen die zeggen dat ze getuige zijn geweest van mishandeling in de klas.

Een leerkracht zou kinderen slaan met de (vlakke) hand en dreigen om met een zweep te slaan. De politie deed onderzoek naar aanleiding van de aangifte maar tot een strafzaak komt het niet.

Ander pedagogisch klimaat

Burgemeester Noordanus ontkent dat de omstreden moskee niks heeft gedaan met de signalen. Hij zegt dat een docent is vertrokken en dat de school werkt aan een ander pedagogisch klimaat.

De advocaat van de moskee zegt dat alles wordt gedaan om kindermishandeling te voorkomen. Noordanus wil alsnog in gesprek met de moskee over het protocol.

Imam Salam werd in 2004 in één klap nationaal bekend omdat hij toenmalig minister Rita Verdonk de hand weigerde.