Binnenland

Advertentieverkoper Parool ontslagen om bordeelvergunning

21-06-2013 15:44

Na 34 jaar dienstverband werd advertentieverkoper Ruben Sitaldin aan de kant gezet bij het Parool, omdat hij een vergunning op zijn naam heeft staan voor exploitatie van een raambordeel. Dat schrijft hij in een brief aan zijn relaties:

Voor velen was het een verrassing dat ik werd ontslagen, maar in deze brief wil ik jullie laten weten wat de daadwerkelijke reden is geweest dat ik mijn baan ben kwijtgeraakt. De krant heeft mij aan de kant gezet, omdat ik al 31 jaar een vergunning op mijn naam heb staan voor het exploiteren van een raambordeel. Het is de wereld op z’n kop. De krant mag zichzelf wel associëren met seks door het publiceren van seksadvertenties, maar een medewerker die in het bezit is van een dergelijke vergunning (en er totaal niks mee doet) wordt daarvoor zonder pardon voor op straat gezet. Het is hypocrisie ten top, maar zo gaat het.

Sitaldin bevestigt het verhaal tegenover ThePostOnline en zegt daarnaast over alle documenten te beschikken om dit te onderbouwen. Het Parool meldde desgevraagd niet op de kwestie te willen reageren.

De volledige brief is hier te lezen.