Bladen

Volkskrant serveert columnist Grunberg af op voorpagina

28-06-2013 08:52

Op vrijdag is hij er ook: het ochtendgebed.

Neuken?

Deze advertentie in De Volkskrant is briljant.

Schermafbeelding 2013-06-28 om 08.44.23

Nog meer liefde.

Ook in De Zeventiende Eeuw ging het van dattum. Niets veranderd, concludeert Buzzfeed in een rode oren lijstje.

Tekort toch onder 3 procent

We hebben het toch gehaald. De redding van SNS telt niet mee in het oplopende tekort. Hebben we ons voor niks zo druk gemaakt, of zijn cijfers ook maar getallen in een spreadsheet die je op commando kan wegtoveren?

Is rijk ook beter?

De gemeente Rozendaal, een van de rijkste gemeentes van het land, is ook verkozen tot de beste gemeente, volgens Elsevier.

Beau en Huub Stapel kopen Jan Cremer spullen

Ik, Jan Cremer, schrijfheld. Hij veilt een deel van zijn spullen, en er was belangstelling. Beau kocht een aansteker en Huub Stapel een zonnebril. Totale opbrengst 150.000 euro. 

Horror: Afghaanse militairen die ineens op Amerikaanse troepen schieten

De Taliban is de vijand, maar soms ligt de vijand ook bij je in de loopgraven. Time beschrijft in een reportage hoe Afghaanse militairen ineens op eigen troepen schieten.

Amerikaanse leger blockt toegang tot The Guardian.

Freedom of speech, maar niet op de kazerne. Op een legerbasis in Arizona kunnen soldaten niet naar de website van The Guardian surfen omdat de Britse krant kritische stukjes tiept over Amerikaanse afluisterpraktijken.

Keeldichtknijpvriend van Nigella onaangeroerd door huwelijkscrsis

The Sun drukt een foto af van Charles Saatchi. Hij loopt langs een busje waar spullen – inclusief een hele grote pot augurken – worden ingepakt van zijn aanstaande ex Nigella Lawson.

Penalty-thriller

De samenvatting van de NOS duurt 12 minuten, waarvan bijna 8 minuten wordt besteed aan de penalty serie. Spanje tegen Italië. Spanje wint na een reeks, waarin lange tijd niemand mistje. Kijk, vooral nog eens naar Pirlo. Zeldzame beheersing. Zijn teamgenoot moest lachen om zoveel souvereiniteit.

1000 keer ‘illusieloos’ Grunberg in Volkskrant

De meest gehate en meest geliefde stukjesschrijver van Nederland vertelt over zijn schrijfproces. Arnon Grunberg staat voor de 1000-ste keer met z’n 140 woorden stukkie op De Volkskrantvoorpagina. Hoofdredacteur Remarque vraagt hem waarom hij zo godvergeten ‘illusieloos’ is. ‘Als ik illusieloos ben dan ben ik een illusieloze idealist’, antwoordt hij. ‘Het probleem van de moderniteit is dat er geen plek meer is voor het noodlot, voor het tragiche. Er gebeurt iets ergs, dan moet de overheid meteen een maatregel nemen waardoor het erge nooit meer kan gebeuren. Dat is naïef. Wij leven op een tragische planeet en er bestaat zoiets als noodlot, dat wil zeggen dat er machten zijn die sterker zijn dan wij. Dat moeten wij accepteren.’ Collega-columnist Gerry van der List van Elsevier mag in dezelfde krant op de voorpagina zijn mening geven over de columns: ‘Ik vind de stukjes van Grunberg weerzinwekkend.’ En dat vindt Elsevier’s Gerlof Leistra dan weer opmerkelijk. ‘De Volkskrant zeikt haar eigen columnist Arnon Grunberg af op 1.’ Ja, een mens maakt wat mee, op vrijdagochtend.