Binnenland

Ondertussen, bij de Oude Media

12-08-2013 17:43

GEEN NIEUWS

Maandag 12 augustus

FRISO

RIJSWIJK (ANP) – Er is geen nieuws over de onlangs overleden Prins Friso. Dat heeft niemand verder gezegd. Toch maken wij daarvan een nieuwsbericht. De NOS is ondertussen voxpopjes halen in Bergen op Zoom.

Niemand wilde verder commentaar leveren of iets aan het laatste nieuws (dat prins Friso is overleden) toevoegen.

Categorie: Binnenland
Trefwoorden: Friso
Prioriteit: 1
Auteur: Rudolf Stift

ONDERTUSSEN, LIVE OP NEDERLAND 1,2 EN 3

“Ja Kysia, jij staat bij Huis ten Bosch. Is daar al wat meer nieuws?”

“Nou Astrid, het lijkt er nog niet op. We zien wel wat mensen lopen en er ligt hier een tulp. maar het is nog niet duidelijk of deze rozen hier al lagen of zojuist is neergelegd. Ondertussen lijkt het er sterk op dat prins Friso nog steeds is overleden. Dus voorlopig terug naar jou Astrid.”

“Dat is een mooi moment om hier in de studio met Ron even wat Twitter-reacties door te nemen. Ron, wat gebeurt er allemaal op de social media zoals Twitter?”

“Ja Astrid, eigenlijk was de dood van prins Friso direct trending topic op twitter, zoals dat heet. Eerder was Prince ook trending topic maar dat bleek, in tegenstelling tot wat op de website van de NOS werd gemeld, te gaan om de artiest Prince die in Paradiso optreedt. Waarvoor nog onze excuses.
We lezen op Twitter eigenlijk opvallend veel medeleven en, ook heel opvallend, berichten van medeleven door de fractieleiders van diverse politieke partijen.”

“Hee, dat is wel opmerkelijk Ron. Kun je een snelle greep doen uit die Twitter-reacties van fractieleiders? We hebben nog heel even voordat we live teruggaan naar Kysia.”

“Nouja Astrid de reacties zijn natuurlijk divers en vaak zeer verrassend. PVV: ‘Sterkte aan de nabestaanden’. CDA: ‘Wij denken aan de nabestaanden’. PvdA: ‘Geschokt denken we aan de nabestaanden’. En zelfs de Partij voor de Dieren, toch geen Oranjegezinde partij twitterde zojuist: ‘Geschokt hebben wij kennis genomen van het overlijden en wij wensen vooral de nabestaanden heel veel kracht toe’.”

“Bedankt voor dit inkijkje in de soosjel miedieaa Ron. Kysia, we gaan weer terug naar jou. Is er inmiddels al wat meer aan de hand bij Huis ten Bosch?”

“Nee Astrid, het is hier nog exact hetzelfde als een paar minuten geleden. Maar we hebben ondertussen in Bergen op Zoom om wat reacties aan toevallige passanten op straat gevraagd en hebben daar een leuke avondvullende montage van gemaakt. Ik stel voor dat we daar nu even naar gaan kijken…”