Bladen

VPRO censureerde Jules Deelder vanwege Duitsland-kritiek

12-08-2013 08:07

Goedemorgen, het is maandag en hier zijn ze weer: de tien not to miss nieuws topics van ThePostOnline.

Oude mannen zoek aandacht met zelfmoord-dreigement

Oh nee. Charles Saatchie wil aandacht van zijn weggelopen ex-vrouw Nigella Lawson en Frans Pointl, die schmierende schrijver die maar niet dood gaat, wil ook graag sterven. Die twee aanstellers flirten met zelfmoord. Onze voorspelling: die twee blijven echt wel leven omdat ze net teveel van zichzelf houden.

Prince-fans zoeken aandacht met i-phone foto’s

Waarom zul je een stom i-phone-fotootje maken van een Prince-concert en waarom meld je op twitter dat je de zaal bent uitgezet, omdat je zo’n fotootje wil maken? Omdat je waarschijnlijk meer met je eigen imago bezig bent dan met luisteren naar een concert. Prince is een extreme beschermer van zijn portretrecht, maar mensen die zichzelf perse willen tonen in Zijn omgeving zijn treurige pubers. En hou alsjeblieft op hier een vrijheid van meningsuiting-discussie van te maken. Bij De Telegraaf waren ze prima in staat een (lovende) recensie te tiepen.

Obama houdt golfvakantie met silly walk

Waarom gaan Amerikaanse presidenten golfspelen in hun vakantie? Obama deed de silly walk op de green

Noorse premier wordt taxi-chauffeur

Premier Jens Stoltenberg van Noorwegen wil graag dat zijn electoraat eerlijk aan hem verteld wat ze van hem vinden. Daarom werd hij taxi-chaffeur. Hij luisterde naar de klachten van het volk. De gesprekken werden met een verborgen camera opgenomen. Leuk bedacht. Het allerleukste zou zijn geweest als we niet de gemonteerde beelden, maar de ruwe opnames hadden mogen zien. Is verschil tussen geregisseerde werkelijkheid en de ordinaire waarheid.

VPRO censureerde Jules Deelder

Kijk, zo ging dat in 1980. Jules Deelder vergeleek in het programma Neon de West-Duitse behandeling van RAF terroristen met de wijze waarop Hitler-verzetstrijder generaal Von Stauffenberg werd veroordeeld. Deelder wond zich op dat beide rechters bijna dezelfde woorden gebruikten bij de veroordeling van de opstandelingen. Tja, dat mocht niet gezegd worden. Toen! Deelder in 2013: ‘De VPRO was bang dat ze als pro-RAF werden gezien.’ Hoe we dit nu weer weten? Terrorisme-hoogleraar Beatrice de Graaf liet het fragment, inclusief de mysterieuze piep zien in haar tv-zomeravondshow.

Usain Bolt wint weer, maar waar bleef pijl en boog teken?

Dat hij wint (met of zonder dope) was geen verrassing. Maar waar bleef het cupido-gebaar? Usain Bolt ging niet door de knieën en schoot geen fictieve liefdespijl naar het publiek. Hij was nu nederig en knikte als een artiest naar het publiek. Toegegeven: de baan was wel een beetje nat

Uruguay wordt educatieparadijs

Gek om toe te geven, maar Uruguay is een mondiaal gidsland aan het worden. Eerst wordt de weet gelegaliseerd en nu blinkt het land uit in gratis laptop politiek.

 Al bijna 500 Amerikaanse drone-aanvallen

Nog zeven Drone aanvallen en dan zijn we de 500 gepasseerd. Critici hebben een website aangelegd, waarop je precies kunt zien waar en hoeveel slachtoffers er al gevallen zijn.

Weer Koptische christenen gedood door moslim-hooligans

Na het vertrek van moslimbroederpresident Morsi uit Egypte maken Koptische christenen, een geloofsminderheid in het moslimland, zware tijden door. De christenen wordt door moslimtuig verantwoordelijk gehouden voor zijn vertrek. Zondag werd de 10-jarige Jessi Boulus op straat neergeschoten, nadat ze van Bijbelles terug naar huis liep.

Wethouder Hilhorst is PvdA’s rechtsbuiten

PvdA-ers die fel zijn op uitkeringsfraude zijn er niet zoveel. De Amsterdamse wethouder Pieter Hilhorst is blij dat de fraude met uitkeringen succesvol wordt bestreden. Althans, dat suggereert de PvdA-er met lijstrekkersambities met een retweet van een Volkskrant-artikel. Amsterdam komt er goed af, met groter aantal gepakte uitkeringsdieven.