Bladen

Olympisch Comité: geen homopropaganda op winterspelen Sochi

13-08-2013 07:40

Wat brengt ons deze dinsdagochtend? Hier zijn de nieuwsvitaminen van ThePostOnline.

Volkskrant verklaart God en Friso dood 

Het moet toeval zijn: De Volkskrant die op de dag na het overlijden van Friso met een wetenschapsartikel komt over oplevende hersenactiviteit bij stervende ratten. Dit staat er: ‘De hersenactiviteit van stervende ratten wakkert seconden na een hartstilstand nog even flink op, in een patroon dat lijkt op dat van een ‘zeer waakzaam brein’. Dat toont andermaal aan dat er weinig bovennatuurlijks aan bijnadoodervaringen is’, stelt de krant. De Volkskrant rekent af met het fabeltje van mensen die hemelse momenten zeggen te hebben beleefd tijdens een bijna-sterfscène. ‘Door in te zoomen op de uitdovende hersengolven bij negen stervende ratten maken George Mashour en collega’s van de Universiteit van Michigan gehakt van dit ‘ongefundeerde geloof’, zoals ze het noemen. Bij de proefdieren, die onder verdoving een spuitje kregen, zwollen sommige hersengolven na de hartdood juist aan. Ook vertoonden de golven een samenhang die er bij gezonde ratten op duidt dat ze bij bewustzijn zijn’, doceert De Volkskrant.

RTL verdient niet aan Friso-dood

RTL Boulevard wilde mensen graag betrekken in de dood van Friso. Het rouwende volk mocht sms-jes sturen, die dan meegelezen konden worden door Albert. Deze sms-tjes zouden 1,50 euro kosten en waarvan een deel zou terugvloeien naar RTl. Allemaal niks van waar, zegt RTL. Alleen de telecomindustrie verdient aan Oranje-leed.

Genee behoedt Van der Gijp voor ‘discriminatie’

Oh jee, ging het bijna weer mis gisteravond bij Voetbal International. Na de omstreden homo-opmerkingen van René van der Gijp filosofeerde de ex-speler gisteren over het gevaar van het eten van roti. Naar aanleiding van de maagblessure van de Surinaamse Ajax keeper Kenneth Vermeer zinspeelde Van der Gijp op de oorzaak: ‘Van zo’n bak roti kun je flink aan de schijterij raken.’ Tja, onschuldig natuurlijk, maar Wilfred Genee en Johan Derksen grepen – op enigszins ironische wijze – in. Derksen stak zijn handen om hoog: ‘Doe dat nou niet.’ Genee: ‘Hebben we vorige week de homoseksueel gehad.’ Derksen: ‘En nu de Surinamers.’  Hoe amusant een nieuw tv-relletje ook is om de verveling te verdrijven, waait deze affaire over. Mogen wij er ook eentje maken? Surinamers hebben over het algemeen meer humor dan homo’s.

Olympisch comité verbiedt homopropaganda in Sochi

Deze affaire waait niet over. Homoseksuele sporters die willen demonstreren in Sochi hoeven niet bang te zijn voor de politie van Poetin, maar krijgen te maken met het Olympisch Comité. Het Olympisch Comité grijpt in bij politieke propaganda laat de organisator weten. De homoseksuele Nieuw-Zeelandse schaatser Blake Skullerup heeft al aangekondigd met de regenboogvlag, de vlag die staat voor homorechten, te komen optreden. Mag dus niet.

Daily Naakt

The Daily Beast was best een inhoudelijke en gedegen nieuwswebsite, omdat DB veel materiaal van het twee jaar geleden gekochte Newsweek kon afnemen. Newsweek is verkocht. Hoe nu verder? Laten we eerst maar wat naaktimpressies afdrukken, moeten ze gedacht hebben ter redactie.

De Totale Bret Easton Ellis

Sommige eigenwijze snobs menen dat internetjournalistiek niets voorstelt. Deze mensen moeten dit artikel op Buzzfeed eens lezen. Is een goed stuk over het werk van schrijver Bret Easton Ellis. Hier zit meer werk, humor en brille in dan in de meeste literaire leuntafelstukjes in de kwaliteitskranten.

Breaking Bad naar nieuw kijkcijferrecord, maar methbizz stort in

De negende episode van een nieuw seizoen Breaking Bad heeft een kijkcijferrecord opgeleverd. Breaking Bad is het verhaal over een scheikunde leraar die verstrikt raakt in de illegale en criminele methproductieindustrie. De realiteit is dat de methindustrie behoorlijk instort in Amerika. Verschillende staten hebben wetten aangepast om de thuisproductie van deze drugs aan banden te leggen.

Leerlingen Ibn Ghaldoun somber over toekomst

Ze doen examen, maar ze vragen zich af of ze met hun diploma nog wel ergens terecht kunnen. Met grote tegenzin zijn leerlingen van de in opspraak geraakte middelbare school Ibn Ghaldoun in Rotterdam gisteren aan hun herexamens begonnen. ‘Ik heb me proberen in te schrijven, maar zodra ze horen dat ik van Ibn Ghaldoun kom, houdt het op.’

Huizenmarkt trekt aan in Engeland

Ping, bong! Goed nieuws. De huizenmarkt in Engeland vertoont weer tekenen van leven.

Hedgefundboefje doet goed werk

Lekker. Eindelijk eens geen huilverhaal over het ontwrichtende werk van hedgefundicoon Bill Ackman, maar een nuchtere analyse van de heilzame werkzaamheden van deze superkapitalist. Hij wordt gehaat, omdat hij belangen neemt in bedrijven en activistisch te werk gaat, en het management vervangt. Toch helpt ingrijpen wel, constateert het wetenschappelijk correcte Harvard Business Review.