Binnenland

Weer festival-dode

09-09-2013 18:25

Een 34-jarige man is zondagochtend in een ziekenhuis overleden nadat hij op het Magneet Festival aan de Amsterdamse IJdijk was geweest. De man was vermoedelijk onder invloed van drugs en alcohol. Hij viel een aantal mensen zeer hinderlijk lastig en gedroeg zich zeer agressief in de richting van de beveiligers.  Men wilde hem van het festivalterrein verwijderen, maar de man sloeg in de richting van de beveiligers en bedreigde hen.

Een van de beveiligers werd door de man in haar hand gebeten. Twee beveiligers brachten de verdachte vervolgens naar de grond en probeerden hem in bedwang te houden. Hierbij bleef de man agressief. Gewaarschuwde politiemensen zagen dat de man erg slap was en gingen over tot reanimatie. De man werd met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

De politie heeft van de beveiligers en getuigen een verklaring afgenomen. Om de doodsoorzaak vast te stellen zal dinsdag sectie verricht worden op het stoffelijk overschot van de man. Rechercheurs van de Districtsrecherche Noord hebben de zaak in behandeling.

Eerder deze zomer overleden bezoekers van Voltt en Lowlands.