Bladen

‘Moslimpartij in Rotterdam sloopt PvdA’

27-09-2013 07:31

Wat gebeurde er allemaal op de digitale informatiesnelweg? Wij keken met u mee en verzamelde het beste nieuwe voor TPO’s ochtendgebed.

‘Robert de Niro’ brengt Twitter naar de beurs.

Hij ziet eruit als Robert de Niro en hij gaat de Twitter-aandeelhouders rijk maken. Anthony Noto is de bankier bij Goldman Sachs die de beursgang van het sociale netwerk naar de beurs brengt. Is hij een bluffer? Ja, natuurlijk. Maar hij is wel een gekwalificeerde bluffer, want weet waar hij over praat. Noto is namelijk geen cynische carrière-bankier, maar een man uit de praktijk. ‘Anthony is the rare investment banker who has sat in all three chairs [analyst, CFO, banker], which gives him unique credibility and a well-rounded perspective that is very helpful to his clients and differentiates him from most other investment bankers.’

Obama lacht om kritiek op Obama-care

De president maakt een grap. Tijdens een speech in Maryland schiet hij in de lach als hij de kritiek van Republikeinen op zijn gezondheidsplan hardop voorleest. Obama somde de grote woorden op die sommigen opgewonden Afgevaardigden gebruikten en kon niet serieus blijven. ‘One congressman called Obamacare “the most dangerous piece of legislation ever passed,” Obama said, visibly amused. ‘Ever.

Opwarming aarde nu echt een feit

We zijn er uit. Het is een wetenschappelijk feit. In 2100, over dik 85 jaar, is de aarde gemiddeld gezien met 2 graden celsius opgewarmd. En dat komt door ons. Het staat in het laatste klimaatrapport. ‘By 2100, the average projection for how much warming will occur is expected to be slightly above the 2C threshold, considered to be the temperature above which it is considered that climate change will damage the global environment.

Hitler wilde vrede met Engeland in 1941

Leuk what-if bericht in Daily Mail. Hitler wilde zich in 1941 best uit West-Europa terugtrekken als hij van Churchill toestemming kreeg om Rusland te vernietigen. Het gebeurde niet. Churchill zei ‘nee’ tegen het plan. Churchill is een ongelofelijke held.

Vogelgriepkenner mag kennis niet delen

Hoogleraar virologie Ron Fouchier slaagde er twee jaar geleden in om het vogelgriepvirus H5N1 zo om te vormen dat het via de lucht overdraagbaar is. Dat was een wetenschappelijke doorbraak die maar beter niet publiekelijk verspreid kon worden, vond het ministerie van Economische Zaken. De witte jas uit het Eramus MC, die zijn Eureka-moment gepubliceerd wilde zien in Science, pikte dat niet. Na lang internationaal getouwtrek kreeg Fouchier alsnog een ontheffing. Het Erasmus MC wilde daarna ook een principiële uitspraak over de vraag of dat verbod juridisch juist was: fundamenteel wetenschappelijk onderzoek is immers uitgesloten van de verordening. Die zaak verloor het Erasmus MC, meldt de Volkskrant: ‘Wetenschappers die onderzoek doen naar ziekmakende virussen en bacteriën moeten voortaan een exportvergunning aanvragen als ze dat in een internationaal blad willen publiceren.’

IBM drong ons het achterlijke Control Alt Delete op

Onthullinkje van Bill Gates op Harvard. De opstartknop control-alt-delete op uw Windowsbak was een constructiefoutje. Bill wilde één knop maken opdat u altijd opnieuw kon opstarten, maar een of andere onverlaat bij IBM dwarsboomde dat. ‘Probleem was dat degene die over het ontwerp ging bij IBM dat niet voor ons wilde maken’.

Toyota roept 700.000 auto’s terug

Toyota rijders, uitkijken. Het model Sienna is soms net een Nightrider met een eigen willetje. Deze bolide kan  zomaar uit de rem-stand springen en wegrijden. De Japanse fabrikant haalt deze opstandige model uit de roulatie.

Hoe is het toch met de Syrische oppositie?

Niet zo best. De Syrische opstandelingen hebben onderling ruzie. Een bepaalde groep scheidt zich en eist dat de Sharia wordt ingevoerd.

Moslimpartij kan PvdA pijn doen

Ook in Nederland bestaan politieke moslimactivisten. Sommigen willen zichzelf verenigen in een politiek verbond. In Rotterdam wil een moslimpartij zelfs meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het AD denkt te weten dat vooral de PvdA zich zorgen moet voor deze lokale moslimkiesclub. ‘Ik zou niet lekker slapen als ik lid was van de PvdA’, stookt een Groen-Linkser

Yoga is gevaarlijk.

Mensen, kijk uit met yoga. Van yoga krijg je namelijk blessures, constateerde een yogafreak van The New York Times. ‘Broad nam in de Verenigde Staten een aanzienlijke toename van het aantal yogablessures waar: verzwikkingen, verstuikingen, ontwrichtingen en breuken. Op de spoedeisende hulpen kwamen in 2000 nog 13 mensen terecht, in 2002 waren dat er 46.’