Buitenland

Nog geen veroordeling Heleen Mees

24-10-2013 16:58

Heleen Mees is donderdag in New York niét veroordeeld. De aanklager heeft de aanklacht veranderd en wil dat Mees een hulpprogramma gaat volgen. Dat meldt een verslaggever van Quote aanwezig bij de rechtszaak. De advocaat van Mees heeft tot 22 november om te reageren op de nieuwe eis, de rechtszaak gaat dan verder op 9 januari.

Stalking en intimidatie

Mees zou donderdag horen van de politierechter in New York of en welke straf zij krijgt nadat zij was beschuldigd van stalking en intimidatie van topeconoom Willem Buiter (64). Dat zou zijn gebeurd nadat Buiter, een Brit van Nederlandse afkomst, zijn amoureuze relatie met de Nederlandse econoom en publiciste had verbroken. Beiden wonen in New York.

Buiter diende in juli een aanklacht in tegen Mees, die daarop werd gearresteerd en enkele nachten vastzat in de cel op het New Yorkse Rikers Island. Naar verluidt stuurde Mees na de breuk medio 2011 duizenden e-mails en sms-berichten aan Buiter. De advocaat van Mees, Ira London, ontkende in augustus voor de rechtbank dat er sprake was van stalking. Volgens hem had Buiter zelf ook honderden mails gestuurd. Bovendien had de econoom van Citigroup na zijn aanklacht tegen Mees weer diverse keren contact gezocht met haar.

Beide partijen hadden nog de kans om tot een schikking te komen, maar London zei deze week dat er geen sprake is van een schikking. Mees riskeert een celstraf van maximaal 1 jaar of een geldboete.

Lees ook

Medelijden met Mees?

Meesgate: Feministes blijven ook meisjes

Beeld: Heleen Mees up, close & personal