Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
     
Binnenland

Van der Laan (PvdA) verklaart Zwarte Piet-discussie gesloten

Zwarte Piet juridisch niet racistisch

De intocht van Sinterklaas op 17 november in Amsterdam gaat door. De bezwaarschriftencommissie heeft de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan geadviseerd om de bezwaren van 21 personen, die moeite hebben met het fenomeen Zwarte Piet, ongegrond te verklaren. Van der Laan schreef woensdag in een brief aan de gemeenteraad dat hij het advies met enkele aanvullingen heeft overgenomen.

Dit betekent dat de vergunning voor de sinterklaastintocht in Amsterdam niet wordt ingetrokken. Van der Laan heeft zijn besluit woensdag toegelicht in een gesprek met Quincy Gario, een van de bezwaarmakers, en het comité dat de intocht organiseert.

“Naar de mening van de commissie is aan alle voorwaarden voor vergunningverlening voldaan”, schrijft de burgemeester. “Daarnaast wordt door de commissie niet juridisch vastgesteld dat de figuur van Zwarte Piet racistisch is”, vervolgt Van der Laan.

Lees ook

Vier oktober 2013: de Zwarte Piet discussie is begonnen!

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.