Bladen

Rabobank huichelt weer, nu over Bitcoin

29-11-2013 09:12

Hier is ie weer, uw ochtendgebed vol vitaminen.

Nederland financieel afgewaardeerd

En hops, daar worden we afgewaardeerd. Dat zat er aan te komen. Sommige mensen, zoals financieel geograaf Ewald Engelen zijn er bijna blij mee, want nu kan hij laten zien dat een voorspelling van hem uitkomt. Matthijs Bouman maakt een leukere grap, over The A-team.

Jack de Vries solliciteert naar baan Kees Jansma

Vreemd interview met communicatie-strateeg Jack de Vries in het AD. Aanleiding: het vertrek van Louis van Gaal als trainer. Antwoord van Jack de Vries, communicatiestrateeg en oud CDA staatssecretaris: ’Haha, ik dacht dat jullie wilden weten wie persvoorlichter Kees Jansma het beste kan opvolgen bij Oranje.’ Ook een goede vraag, maar niet zo relevant. of toch wel? Kees Jansma is woordvoerder bij de KNVB en vertrekt, samen met Louis van Gaal. Maar, dan valt het kwartje. Jack wil het zelf doen onder Van Gaal. Van Gaal was al eens op een CDA-congres en De Vries was ooit woordvoerder bij de partij. Die twee kennen elkaar.

Ireen Wüst mag Elfstedentocht schaatsen

Ze heeft startnummer 019490. Ze start in groep 15, unit 5 en moet zich melden bij balie 40. Nu nog vorst. Ireen Wust mag hem ook rijden, de Elfstedentocht, want ze heeft een startbewijs. Commentaar van uw ochtendverslaggever: jaloers!

Quote van de dag

Women have to deal with periods and pregnancy. Men have to deal with women. It’s all about balance.’

Columnist Wijnberg stoort zich aan gehuil over dode filmhond Brian 

Rob Wijnberg van de Correspondent is boos dat mensen huilen als er een filmhond sterft. U heeft het gemist? Brian is een van de hoofdrolspelers in de Amerikaanse animatieserie voor volwassenen Family Guy. Hij kwam onder de auto en nu rouwen de kijkers. Dat vindt Wijnberg stom. ‘Het klinkt gek, voor mij in ieder geval contra-intuïtief, maar misschien zouden we bestaande mensen, waar we eigenlijk meer medeleven voor zouden moeten tonen, ook meer moeten ‘populariseren’. Zodat we ons er wél mee identificeren. Want, hoe graag ik ook zou geloven dat het een kwestie van moraal is: die schamele 1 euro 10 per Nederland die wij iedere ramp ergens ver weg weer met veel moeite ophoesten, is natuurlijk bedroevend. Als het moet, dan er maar het hele jaar een soap van maken. Elke vluchteling een eigen show, elk tsunami-slachtoffer een reality-serie en elke crisiswerkloze een hashtag. So you think you can come to Europe. Fillipijn zoekt huis. Hashtag: #GeefGriekenlandGeld.’

Samsung investeert 14 miljard in marketing

Tja, als de klant niet weet dat je bestaat, verkoop je ook niks. Samsung besteedt 14 miljard aan marketing. Bij elkaar bijna 5 % van de omzet. Slimme zet. Apple stikt langzaam in zelfgenoegzaamheid en arrogantie. Bovendien: op een dag zijn de hipsters op.

Boilesen staat in Champions League elftal van de week

Hij viel uit, de brutale linksback van Ajax. Nicolai Boilesen was een plaag voor Barcelona en is opgenomen in het Champions League Elftal van de week. De held is helaas geblesseerd.

Europa is een cultureel Disney park

Kijk, hier eens. Dit is een kaartje van de meest gefotografeerde plekken op aarde. Venetië gloeit geel even, net als Noord-West-Europa. Nederland ligt bevindt zich in het epicentrum tussen Berlijn, Londen, Parijs. We leven in een cultureel Disney Park. Uitbuiten, die handel.

Dit zijn de 100 meest invloedrijke Hollandse twitteraars

Volgens De Volkskrant dan. Lieke van Lexmond staat er niet op. En ook Wesley Sneijder niet. Alsof zij geen invloed hebben…Waar is Jan Kooijman bijvoorbeeld?

Zwolle is meest MKB vriendelijke stad van Nederland

Go East, Young Men! In Zwolle is het goed toeven voor startende ondernemers. In Overijssel floreert het midden- en klein bedrijf nog. Op plaats drie staat Enschede.

Rabo bank liegt nu weer over Bitcoin

Het begint pijnlijk te worden. De Rabo-bank is met stip de schijnheiligste bank van Nederland. Eerst hadden we Libor, nu hebben we Bitcoin. De Bitcoin-affaire is een probleem op veel kleinere schaal dan Libor, maar het legt opnieuw de leugenachtigheid bloot van de bank die zichzelf altijd zo op de borst roffelt met zijn ethische praatjes. Die is het geval. De bank weigert Bitcoins, de virtuele munteenheid, uit te geven. Toen Bitcoin-gebruikers daar vorige week opmerkingen over maakten, meende Rabo dat dit te wijten was aan een storing. Dat was de halve waarheid. Rabo’s ethische commissie had bepaald dat de munt niet mocht worden uitgegeven omdat de klanten minder kredietwaardig zijn. Niks storing, staand beleid, onthult de website Tweakers. De bank kronkelt zich nu weer in allerlei leugenachtige bochten om er toch een verhaal van te maken. Ondertussen wijst DNB, de opperbank van Nederland, Bitcoin niet meteen af als wettig betaalmiddel. Eerder was een Amerikaanse senaatscommissie ook al enthousiast. Het ware gezicht van RABO is dat het zijn klanten niet vertrouwt. Typisch gevalletje van de waard en zijn gasten. De bank moet heel snel iets doen aan dat imago, want de klanten zijn het gedraai beu.