Bladen

Waarom Frank de Boer zijn dochters corrigerende tikjes geeft

23-12-2013 08:58

Bijna Kerst, toch is er nog nieuws. We verzamelden het voor u in het ochtendgebed.

Anti-homo propagandisten eisen spreektijd

In Amerika zijn de meningenmakers natuurlijk nog veel gekker in hun hoofd dan in Nederland. Daar is de mogelijke inperking van vrijheid van meningsuiting een nog groter issue dan in Nederland. De kwestie nu: een idioot zegt iets naars over homo’s, en homo’s vinden dat stom, waarna rechtse vrijheidsstrijders weer menen dat links hun recht op freedom of speech wil verbieden. Doodvermoeiend gedoe. Misschien nog wel vermoeiender dannhet  zwarte piet gezeur. Gelukkig groeit de economie er harder dan bij ons. Dat komt omdat Amerikanen weten dat deze discussies uiteindelijk geen bord eten op tafel krijgen.

Acrobatische wondergoal van Groningen speler

Voetballen is balletten. Kijk naar Michael de Leeuw van FC Groningen. De goal van het jaar maakte hij. Of kijk naar deze van Inter-speler Palacio. Hij scoorde met een hakkie tegen stadsgenoot AC Milan, waar Oranjespeler Nigel de Jong en Urby Emanuelson spelen en dat door het verlies in degradatienood komt.

Wassenaars raadslid stapt op met geld na seksrel

Mary-Jo van de Velde, een van de hoofdpersonen in de zogenoemde Wassenaarse seksrel, dient met onmiddellijke ingang haar ontslag in als raadslid van Wassenaar. ‘Na een turbulente tijd in vele opzichten, verkies ik rust boven rumoer en hartelijkheid boven hatelijkheid’, licht ze in haar ontslagbrief aan burgemeester Jan Hoekema toe. Deze mevrouw lijdt aan een post-traumatische stressstoornis nadat wethouder De Greef in een dronken bui had opgeschept over de lengte van zijn piem. Na een diepgaand, maar omstreden onderzoek werd geconcludeerd dat hij niet seksueel intimiderend was geweest.  Van de Velde en twee raadsleden die haar steunden krijgen 120.000 euro leedgeld. Deze kwestie is zo kolderiek dat er snel een soap over gemaakt moet worden.

Meedoen is winnen

In het bedrijfsleven heet het voorkennis als je zeker weet dat je gaat scoren, in de sport is het mazzel. Jelena Peeters werd Belgisch kampioen all-round schaatsen in Eindhoven, waar het ‘toernooi’ werd gehouden. Ze was de enige deelneemster. ’Het was toch zwaar”, grapt ze. ‚Er was veel wind in Eindhoven en het was ander ijs dan ik gewend ben.’

Waarom werd Chodorkovski ineens vrijgelaten?

Alsof Poetin zich iets gelegen laat liggen aan wat Westerse regeringsleiders vinden? Kennelijk toch wel. Der Spiegel komt met een reconstructie van de vrijlating van Ruslands meest prominente politieke gevangene en de heldenrol van oud-minister Hans Dietrich Genscher (85) daarin.

Top vijftig financiële vrouwen

Financial Times lauwerde haar dit weekend als voorbeeld van succesvrouw. Inga Beale werd de baas bij de Britse verzekeraar Llyod’s. Zij is de eerste vrouw. AM Magazine maakte een zelfde lijst en wat zeggen de dames in Nederland daarvan? ’Dat is bokito-denken.’ Jammer!

In Sochie is het entertainment nog niet helemaal Olympisch….

Kijk, Beyoncé krijg je niet snel in de sneeuw, maar zijn de plaatselijke zangers in Sochi dan echt een alternatief…

Kerstemo! Carlos Santana ontmoet z’n dakloze ex-drummer

Een reporter van het KRON4, een tv-station in Oakland, Californië verrichtte een genereuze kerstdaad. Hij ontmoette een dakloze, de voormalige drummer uit Carlos Santana’s Bluesband, koppelde hem aan de grote gitarist. Mooie hugbeelden.

Waarom Rehn euroheld is en Frank de boer zijn dochters corrigerend tikt

Waarom moet Ollie Rehn de nieuwe baas van de euro-commissie worden? Omdat hij cijfers snapt, van Sex Pistol schreeuwerd Johnny Rotten houdt en perfect analyseert waarom het Nederlands elftal faalde bij het EK. Te veel ego’s, spotte hij. Stond in Volkskrant Magazine. Overigens niet de beste kerstbijlage van dit jaar. Die is van VI. Daarin vertelde Feyenoord dandy Pellè dat hij graag Oscar Wilde leest  (’Weinig mensen weten het, maar ik ben eigenlijk best wel een denker’ ) en bekende Frank de Boer, ook held van 2013, dat hij zijn dochters wel eens op de billen tikte als ze ondankbaar waren als ze op stap waren geweest met kennissen. ’Ze verdwenen mokkend naar hun kamer zonder die mensen te bedanken. Dat kwetste me diep. Ik ben stampvoetend naar boven gestormd en heb ze allebei een tik op de billen gegeven. Dat doe ik bijna nooit, maar toen vond ik het nodig. Daarna hebben ze hun lessen geleerd, iets dergelijks is nooit meer gebeurd.’

Jaïr Riederwald, 17-jarige Ajacied breekt record

En van die corrigerende tikjes op de billen krijg je een goede mentaliteit. Jaïr Riederwald is 17 jaar en scoorde twee jaar voor Frank de Boer’s Ajax. Dat deden Johan Cruijff en Marco van Basten hem niet na. En in eigenwijsheid scoort hij ook hoog.  De links-back scoorde twee keer uit identieke situatie. Hoe kan dat? ‘Je moet de wedstrijd lezen’, sprak hij alsof hij al aanvoerder was.