Binnenland

Praatjes en plaatjes: Dag 2013, hallo 2014!

01-01-2014 12:56

Oudejaarsavond begon tragisch met de dood van een 51-jarige man uit Medemblik. Het was de eerste vuurwerkdode sinds 2011. Volgens een woordvoerder van de politie ontplofte het in zijn gezicht. Om wat voor vuurwerk het precies ging, kon de woordvoerder niet zeggen. Toen de politie aankwam op de plek van het ongeluk rond half zeven, was hij al dood.

vuurwerkdode medemblik

Om middernacht barstte het feest dan toch los. Hier ziet u Rotterdam en de Erasmusbrug…

Vuurwerk Rotterdam

…en de hoofdstad.

vuurwerk amsterdam

Op Scheveningen woedden immense vreugdevuren.

vreugdevuur scheveningen

En toen kon het feest beginnen. Brandweerlieden in Gouda werden bekogeld met zwaar vuurwerk, stenen en glas. Ze waren op dat moment een brand aan het blussen in het clubhuis van een tafeltennisvereniging.

Brandweer Gouda

Uiteraard veel oogleed tijdens de jaarwisseling. Tijdens de nacht van oud en nieuw is bij acht mensen een oog zo beschadigd geraakt door vuurwerk dat het blind is. Bij een slachtoffer is een oog al verwijderd. Of dat ook gebeurt bij de andere slachtoffers, is nog niet duidelijk. Voor deze jaarwisseling zijn in totaal tot nu toe 46 oogletsels door vuurwerk gemeld, maar dat aantal loopt waarschijnlijk de komende dagen nog op. Beeld uit Rotterdam alwaar oogarts Tjeerd de Faber van het Oogziekenhuis kruitresten verwijdert uit het oog van een vuurwerkslachtoffer.

oogarts vuurwerk

Terug naar Scheveningen alwaar vanmorgen de traditionele Nieuwjaarsduik plaatsvond!

Nieuwjaarsduik

Wat rest is wachten of u de dertig miljoen wint…

Staatsloterij