Buitenland

Tsjetsjenië biedt giraffe Marius II asiel op humanitaire gronden

14-02-2014 14:59

De Tsjetsjeense president Ramzan Kadirov heeft giraffe Marius II asiel aangeboden op humanitaire gronden. Hij hoopt daarmee te voorkomen dat de gezonde Marius II net als de gezonde Marius I een kogel tussen zijn ogen krijgt.

We garanderen goede levensomstandigheden’

“We garanderen goede levensomstandigheden en zorgen voor zijn gezondheid”, zei Kadirov tegen het Russische persbureau RIA-novosti. Kadirov beschikt over een privédierentuin bij zijn paleis, nabij de hoofdstad Grozny. Marius I werd afgelopen week door zijn hoofd geschoten en aan de leeuwen gevoerd in een dierentuin in Denemarken. Dit om ervoor te zorgen dat de giraffenpopulatie gezond blijft.

Er was veel ophef over de dood van het gezonde beest en de manier waarop de dierentuin er vervolgens mee omging. Marius werd ontleed voor het oog van bezoekers – waaronder veel kinderen – en in het hok van de leeuwen als lunch geserveerd.

Mag niet!

De NOS zond de beelden uit in het 20.00uur journaal, waarna kijkers – vermoedelijk nog zonder internet – boos opbelden naar de omroep. Want tja, de realiteit in beeld brengen kan natuurlijk niet de bedoeling zijn van een nieuwsprogramma.

Lees meer:
Rusland WOEST vanwege afslachten giraffe Marius
Heel Denemarken woest op giraffemoordenaar