Facebook maakt werk van privacy gebruikers

01-05-2014 08:33

Op de Facebookconferentie F8 heeft CEO Mark Zuckerberg enkele nieuwe mobiele veranderingen aangekondigd. Zo is het nu mogelijk om bij bepaalde apps anoniem in te loggen, voordat je ze daadwerkelijk gaat gebruiken. De aankondiging geeft aan dat Facebook sterk inzet op de privacy van gebruikers.

“We dienen veel verschillende communities maar eentje is veruit de belangrijkste: de mensen die onze producten gebruiken”, aldus Zuckerberg. “Het is belangrijk dat we – in alles wat we doen – de mensen op de eerste plaats zetten.”

Het bedrijf wil de veiligheid aanscherpen en mensen meer opties op het gebied van privacy geven. Als je Facebook moet gebruiken om bij een app in te loggen, krijg je een checklist van data die je kunt delen met de app. Je kunt dan zelf aanvinken welke gegevens je wel en niet wilt delen. Je kan dus ook anoniem inloggen op apps, waardoor je als gebruiker geen persoonlijke informatie afstaat aan de nieuwe app. Je logt dan overigens wel gewoon in met de Facebookknop.

Dit plan werd door de ontwikkelaars in de zaal overigens niet enthousiast ontvangen. Door de privacy van gebruikers te vergroten, maken zij minder kans om dingen te weten te komen over de gebruikers, zoals e-mailadressen en dergelijke.