Heinekenfilm niet naar Cannes

13-05-2014 09:52

Misdaadjournalist Peter R. de Vries gaat niet naar het Filmfestival van Cannes om zijn film The Kidnapping of Freddy Heineken te presenteren. Dat heeft hij dinsdag laten weten.

Sommige media meldden maandag dat de langverwachte film ‘in première’ zou gaan op het prestigieuze festival. Maar niets is minder waar, verzucht De Vries. “Het is een strikt besloten vertoning van een voorlopige versie voor een aantal geïnteresseerde kopers”, legt hij uit. “Ik ben er zelf niet bij, en ook geen van de hoofdrolspelers. We zijn nog aan het monteren, dus het gaat niet eens om een definitieve versie.” Er mag ook geen pers bij de vertoning aanwezig zijn.

Wanneer de première wel plaatsvindt, kan hij nog niet zeggen. “We mikken op het eind van het jaar. Maar dat beslis ik niet, dat doet de filmmaatschappij.” Ook over de locatie van de première durft De Vries nog niets zeker te zeggen. “We overwegen om twee verschilende premières te houden: eentje in Europa en eentje in Amerika.”

The Kidnapping of Freddy Heineken is de verfilming van het boek dat De Vries schreef over de ontvoering van de biermagnaat in 1983. De hoofdrol wordt gespeeld door Anthony Hopkins.

(BuzzE)