‘NSA bouwde backdoors in hardware’

13-05-2014 09:59

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA heeft volgens journalist Glenn Greenwald backdoors gestopt in hardware die voor de export was bestemd. Greenwald, de journalist waarmee Edward Snowden samenwerkt, onthult in The Guardian dat de NSA daarmee precies dezelfde tactiek hanteert als waarom de VS Chinese hardware buiten de deur houdt.

Volgens Greenwald gaat het vooral om servers en routers. Door er backdoors en spionagesoftware op te zetten kan de NSA geƫxporteerde hardware gebruiken om inlichtingen in te winnen in het buitenland. Het inbouwen van de software zou overigens gedaan worden zonder medeweten van hardwareleveranciers. De NSA zou de voor verzending klaarstaande hardware onderscheppen, voorzien van backdoors en spionagetools en vervolgens weer inpakken en verzenden.

Het is niet voor het eerst dat de NSA in opspraak is geraakt door backdoors in hardware. Eerder werd de dienst al beschuldigd van het inbouwen van backdoors in harde schijven van grote bedrijven als Seagate, Samsung en Western Digital.

(BuzzT)