Buitenland

Video: Massaslachter V.S. zoon van assistant director The Hunger Games

25-05-2014 11:27

http://youtu.be/-4CressilIo

De 22-jarige Amerikaan die zaterdag in Californië in totaal zes mensen vermoordde, heeft eerst drie huisgenoten met een mes omgebracht. De Amerikaanse politie weet inmiddels dat het gaat om Elliot Rodger, de studerende zoon van filmmaker Peter Rodger, die mede de film The Hunger Games regisseerde.

Na de moord op zijn huisgenoten ging de jongeman naar een dispuut van de universiteit van Santa Barbara en een broodjeszaak, waar hij in totaal drie vrouwen doodde en een verwondde.

Dispuutsleden

Twee slachtoffers waren lid van het dispuut Delta Delta Delta. Het zijn Veronika Weiss (19) en Katie Cooper (22). Ze werden doodgeschoten in de buurt van het Alpha Phi-dispuutshuis.

Vanuit zijn auto schoot hij op voorbijgangers. Later is hij teruggevonden, nadat hij zich met een van zijn drie geregistreerde vuurwapens door het hoofd had geschoten.

In zijn BMW lagen nog meer dan 400 patronen.

Verklaring van 141 pagina’s

De beschrijving van de gewelddadigheden vertoont volgens de Amerikaanse politie overeenkomsten met een verklaring van 141 pagina’s, waarin de jongeman zijn plannen beschreef.

Volgens de politie gaat het om “het werk van een gek”.

Na de aanval op zijn huisgenoten had Rodger volgens eigen zeggen het “meest aantrekkelijke” dispuut het volgende doelwit in zijn “oorlog tegen vrouwen”.

YouTube-filmpje

Het manifest lijkt erg op een filmpje dat Rodger vrijdag op YouTube zette. “Ik ben 22 jaar en nog maagd”, zegt de 22-jarige student in het filmpje.

“Ik heb zelfs nog nooit een meisje gekust. En dat terwijl ik al ruim twee jaar student ben. Populaire schoolgenoten, jullie hebben me nooit geaccepteerd en nu zullen jullie daarvoor de prijs betalen.”

Vorige maand werd Rodger nog bezocht voor een controle. Familieleden maakten zich zorgen over zijn gezondheid. Destijds werd er niks opmerkelijks geconstateerd bij de student.

NRA

Richard Martinez, vader van de 20-jarige Christopher Martinez die werd doodgeschoten door Rodger, sprak kort na het drama met de media. In een emotionele verklaring richtte hij zich tot politici en de National Rifle Association (NRA):

 

“Our son Christopher and six others are dead. You don’t think it’ll happen to your child until it does. The talk about gun rights. What about Chris’ right to live? When will enough people say: ‘Stop this madness! We don’t have to live like this! Too many people have died!’
We should say to ourselves: ‘Not! One! More!'”

 

Anp/TPO

 

ANP-1000_27350961 ANP-1000_27354635