Afgeperste ‘Bitcoin Jezus’ slaat terug naar hacker

29-05-2014 07:35

De Amerikaanse libertein Roger Ver, beter bekend als de ‘Bitcoin Jezus’, werd afgeperst door een hacker, die een oud Hotmail-account van hem had gehackt. Ver, al jaren in het hart van de bitcoincommunity, sloeg echter terug.

De hacker, opererend onder meerdere namen waaronder Nitrous, Savaged, en Clerk1337, vond in het gehackte account informatie over de moeder van Ver, alsook zijn BSN-nummer en zijn paspoortgegevens. Hij dreigde deze informatie te verkopen aan fraudeurs als hij niet 37.63289114 bitcoins (Zo’n 14 708 euro) kreeg van Bitcoin Jezus.

Ver liet zich echter niet zomaar afpersen. In plaats van de 37.63289114 bitcoins over te maken aan de hacker, loofde hij het bedrag uit aan eenieder die de identiteit van de hacker achterhaalt, waardoor deze kan worden opgepakt.

De hacker, die aanvankelijk op Twitter van de hoogste toren blies tegen Ver, kroop onmiddellijk in zijn schulp. Hij stelde ook maar in opdracht te handelen en bood zijn excuses aan. Te laat, zo lijkt het, want Ver heeft de beloning nog niet ingetrokken.