Grote brand Shell Moerdijk geblust

04-06-2014 06:40

In Moerdijk woedde dinsdagavond een grote brand bij de raffinaderij van Shell. Ook is er een explosie geweest. Dat meldde de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant even na elf uur ‘s avonds. Bij een reactorvat op de raffinaderij vonden explosies plaats. Het vat werd onderhouden en was daarom niet in gebruik. De gemeente heeft woensdagochtend laten weten dat de brand geblust is.

De situatie op het industrieterrein is veilig. Omwonenden hoeven hun ramen en deuren niet meer gesloten te houden.

Hulpdiensten zijn momenteel aan het afschalen. “Het is echter niet zo dat er nu een colonne aan brandweerauto’s direct wegrijdt”, aldus een woordvoerder van de politie tegen het ANP. “Een aantal brandweerlieden blijven nablussen en controles uitvoeren.”

Eerder op de ochtend werd het terrein al grotendeels vrijgegeven. Alleen de weg naar Shell blijft afgesloten. ,,Bedrijven op het industrieterrein kunnen dus gewoon open”, zei de politie. Agenten zullen controleren wie het terrein op willen om ramptoeristen tegen te houden.

Ook het scheepvaartverkeer op het Holland Diep mag weer varen en de op- en afritten van de snelweg A17 zijn inmiddels vrijgegeven.

Bij de brand raakten twee tot vier mensen gewond.