Harleydag doet emblemen motorclubs in de ban

04-06-2014 14:40

Emblemen van maar liefst 13 verschillende motorclubs mogen niet zichtbaar gedragen worden op de jaarlijkse Harleydag in Apeldoorn. Dat staat in de huisregels die de organisatie woensdag bekendmaakte.

Het Harley and European Bike Festival op tweede pinksterdag hing door recente spanningen in de motorwereld lang aan een zijden draadje. Politie en gemeenten hebben onder strikte voorwaarden toch toestemming gegeven, aangezien het festival in voorgaande jaren altijd goed is verlopen en vooral een “feestelijke familiedag” was.

Emblemen van Hells Angels, No Surrender, Bandidos, Satudarah, Animals, Black Sheep, Demons, Rebel Crew, Red Devils, Rogues, Spiders, Trailer Trash en Veterans zijn verboden. Ook moet iedereen vanaf 14 jaar zich legitimeren en kan de politie iedereen fouilleren. Voorwerpen die als wapen kunnen worden gebruikt, worden afgepakt.

Om iedereen goed te kunnen controleren is het festival maandag geconcentreerd op het Marktplein in het centrum van Apeldoorn. De toegang is gratis, maar elke bezoeker moet een toegangspoort passeren.